Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων
Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Από την επιστρεπτέ προκταβολή επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή

Οι του – Προοδευτική Συμμαχία και Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσαν χθες, 26.06.2020, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών για την από την επιστρεπτέα προκαταβολή επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, οι ατομικές επιχειρήσεις, που αποτελούν πολλά ξενοδοχεία της περιοχής, εξαιρέθηκαν άδικα από την πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Στη δεύτερη επιστρεπτέα αν και τους επιτράπηκε να κάνουν αίτημα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο, πολλές επιχειρήσεις εξαιρούνται λόγω του ότι δεν έχουν ταμειακή μηχανή.

Στην της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι στις επιχειρήσεις αυτές επιτρέπεται να λειτουργούν με μπλοκ αποδείξεων για την παροχή υπηρεσιών στα καταλύματά τους, ενώ η δραστηριότητά τους ως ξενοδόχοι τεκμηριώνεται πέρα από την άδεια λειτουργίας τους, από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν POS και ebanking για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους και κατόπιν έκδοση απόδειξης για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου τόνισαν την προσπάθεια των επιχειρήσεων αυτών να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η βιωσιμότητά τους τίθεται εν αμφιβόλω καθώς δεν έχουν σε καμία χρηματοδότηση, ούτε καν σε αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, πρόσθεσαν ότι εξακολουθεί να υφίσταται το τεράστιο πρόβλημα της μη χρηματοδότησης από το ΤΕΠΙΧ, αφού οι είναι αρνητικές σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση