Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων
Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Από την επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή

Οι Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσαν χθες, 26.06.2020, κοινοβουλευτική προς τον υπουργό Οικονομικών για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων από την επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Όπως επισημαίνεται στην , οι ατομικές , που αποτελούν πολλά της περιοχής, εξαιρέθηκαν άδικα από την πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Στη δεύτερη επιστρεπτέα αν και τους επιτράπηκε να κάνουν αίτημα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο, πολλές εξαιρούνται λόγω του ότι δεν έχουν ταμειακή μηχανή.

Στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι στις επιχειρήσεις αυτές επιτρέπεται να λειτουργούν με μπλοκ αποδείξεων για την στα καταλύματά τους, ενώ η δραστηριότητά τους ως ξενοδόχοι τεκμηριώνεται πέρα από την άδεια λειτουργίας τους, από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν POS και υπηρεσίες ebanking για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους και κατόπιν έκδοση απόδειξης για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου τόνισαν την προσπάθεια των επιχειρήσεων αυτών να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η βιωσιμότητά τους τίθεται εν αμφιβόλω καθώς δεν έχουν σε καμία , ούτε καν σε αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, πρόσθεσαν ότι εξακολουθεί να υφίσταται το τεράστιο πρόβλημα της μη χρηματοδότησης από το ΤΕΠΙΧ, αφού οι τράπεζες είναι αρνητικές σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση