Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων
Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Αναφορά Μεϊκόπουλου – Παπανάτσιου για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων

Από την επιστρεπτέα προκαταβολή επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσαν χθες, 26.06.2020, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών για την εξαίρεση ατομικών επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή επειδή δεν έχουν ταμειακή μηχανή, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, οι ατομικές επιχειρήσεις, που αποτελούν πολλά ξενοδοχεία της περιοχής, εξαιρέθηκαν άδικα από την πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Στη δεύτερη επιστρεπτέα αν και τους επιτράπηκε να κάνουν αίτημα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο, πολλές επιχειρήσεις εξαιρούνται λόγω του ότι δεν έχουν ταμειακή μηχανή.

Στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι στις επιχειρήσεις αυτές επιτρέπεται να λειτουργούν με μπλοκ αποδείξεων για την παροχή υπηρεσιών στα καταλύματά τους, ενώ η δραστηριότητά τους ως ξενοδόχοι τεκμηριώνεται πέρα από την άδεια λειτουργίας τους, από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν POS και υπηρεσίες ebanking για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους και κατόπιν έκδοση απόδειξης για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου τόνισαν την προσπάθεια των επιχειρήσεων αυτών να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η βιωσιμότητά τους τίθεται εν αμφιβόλω καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε καμία χρηματοδότηση, ούτε καν σε αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον, πρόσθεσαν ότι εξακολουθεί να υφίσταται το τεράστιο πρόβλημα της μη χρηματοδότησης από το ΤΕΠΙΧ, αφού οι τράπεζες είναι αρνητικές σε τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θανάση Κ. Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει» - https://t.co/3rVQ4PUj24 -

  • Ρασοφορία μοναχής στην μονή Ταξιαρχών - https://t.co/vswdhsJUF1 -

  • Χρηματοδότηση 897.000 ευρώ για την ανακατασκευή του στίβου στο Αλκαζάρ - https://t.co/RFizZen36w -

"Αλιεύοντας" την είδηση