Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.

H βουλευτής Μγνησίς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε προς τους  υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. (), που αφορά στις χρεώσεις συστημικής τράπεζας.

Η κα Παπανάτσιου ζητάει να από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί το πρόβλημα που αναφέρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στην επιστολή της και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε του κλάδου της αγοράς του με την κίνηση συστημικής Τράπεζας να ζητήσει την ανανέωση των POS εν μέσω πανδημίας. 

Αναλυτικότερα αναφέρεται πως μία από τις τέσσερις μεγάλες απαιτεί από τους να αναβαθμίσουν το POS, είτε με ενοικίαση, είτε με αγορά καινούργιου μηχανήματος, με ποσό πού κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ. Επιπλέον, χρεώνει τη του μηχανήματος από 7 έως 10 ευρώ το μήνα και επιβάλλει στον επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης τρία ευρώ το μήνα. 

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν εν μέσω πανδημίας τις επιχειρήσεις με ένα συνολικό κόστος από 150 έως 300 ευρώ, ενώ παράλληλα κρατείται προμήθεια για κάθε συναλλαγή που αγγίζει το 1,3%.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση