Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τη διαμαρτυρία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας για τις χρεώσεις συστημικής τράπεζας στα POS.

H βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά προς τους  υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), που αφορά στις χρεώσεις συστημικής τράπεζας.

Η κα Παπανάτσιου ζητάει να από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί το πρόβλημα που αναφέρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στην επιστολή της και έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε επαγγελματίες του κλάδου της αγοράς του Βόλου με την κίνηση συστημικής Τράπεζας να ζητήσει την ανανέωση των POS εν μέσω πανδημίας. 

Αναλυτικότερα αναφέρεται πως μία από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες απαιτεί από τους επαγγελματίες να αναβαθμίσουν το POS, είτε με ενοικίαση, είτε με αγορά καινούργιου μηχανήματος, με ποσό πού κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ. Επιπλέον, χρεώνει τη συντήρηση του μηχανήματος από 7 έως 10 ευρώ το μήνα και επιβάλλει στον επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης τρία ευρώ το μήνα. 

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν εν μέσω πανδημίας τις επιχειρήσεις με ένα συνολικό κόστος από 150 έως 300 ευρώ, ενώ παράλληλα κρατείται προμήθεια για κάθε συναλλαγή που αγγίζει το 1,3%.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αυτοψία ΕΛΓΑ σε ζημιές που προκάλεσε η Μήδεια σε καλλιέργειες του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/pSfgKOXSWh -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα δίκυκλο - https://t.co/NT71FwFO4t -

  • Ελαφρά τραυματίας νεαρός μοτοσικλετιστής - https://t.co/dkVF498z60 -

"Αλιεύοντας" την είδηση