Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την προτεραιοποίηση ατόμων με αναπηρία στον εμβολιασμό για τον COVID-19
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την προτεραιοποίηση ατόμων με αναπηρία στον εμβολιασμό για τον COVID-19

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την προτεραιοποίηση ατόμων με αναπηρία στον εμβολιασμό για τον COVID-19

H βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Υγείας την επιστολή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» με θέμα την προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία στον εμβολιασμό για τον COVID-19.

Στην επιστολή του το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» αναφέρει ότι σωστά έχει προβλεφθεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός από το υγειονομικό προσωπικό, τις κλειστές δομές και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση στα άτομα με αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, όπως είναι οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους, ο εμβολιασμός στο σπίτι ατόμων με αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σε ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κ.λπ.) έχουν ήδη προβλεφθεί στην προτεραιοποίηση και ότι είναι η πλέον προσήκουσα στιγμή, να εξετασθεί από την κυβέρνηση η προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος.

Η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες καθώς και να ενημερώσει για την πορεία του αιτήματος.

Ερώτηση για τα κτιριακά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής στον Δήμο Αλμυρού

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. Παπανάτσιου σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα της ειδικής αγωγής στο Δήμο Αλμυρού μετά από τη πρόσφατη επίσκεψή της στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης.

Στην ερώτησή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι ο Δήμος Αλμυρού για τη κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής διαθέτει Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και το διδακτικό προσωπικό και όπως διαπίστωσε και η ίδια η βουλευτής κατά την επίσκεψή της, στεγάζεται σε χώρο ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός σχολείου Ειδικής Αγωγής, ούτε από θέμα υποδομής, ούτε από θέμα έκτασης. Υπάρχει σημαντικότατη έλλειψη σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, έτσι μαθητές και στοιβάζονται σε χώρους παντελώς ακατάλληλους και ανθυγιεινούς, επικίνδυνους, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

Η βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή της ότι είναι αναγκαίο και απαραίτητο να στεγαστεί σε ένα κτίριο με τις κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές για την απρόσκοπτη παροχή μιας αποτελεσματικής εκπαίδευσης στους μαθητές, αποδεικνύοντας πως τα άτομα με αναπηρία αποτελούν προτεραιότητα της κοινωνίας μας.

Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια αναφέρει ότι Δήμος Αλμυρού έχει ήδη καταθέσει αίτημα προς την ΚΤΥΠ ΑΕ με σκοπό την εξεύρεση προσωρινών λύσεων για επέκταση και βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εξεταστεί και η λύση της δημιουργίας σύγχρονου κτιρίου με κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές που να στεγάζει και να καλύπτει τις ανάγκες της Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Επιπλέον το ειδικό Αλμυρού αντιμετωπίζει και αυτό κτιριακά προβλήματα καθώς είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σημαντικές και δαπανηρές επισκευής και συντήρησης.

Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Αλμυρού για την βελτίωση και επέκταση των υπαρχόντων υποδομών του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και να υποστηριχθεί από το προσωπικό της ΚΤΥΠ ΑΕ σε οτιδήποτε χρειαστεί;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε το Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού να στεγαστεί σε ένα κτίριο με τις κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές για την απρόσκοπτη παροχή μιας αποτελεσματικής εκπαίδευσης στους μαθητές;

  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Αλμυρού για τις απαραίτητες μελέτες και επισκευές στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρωτοβάθμια ειδική αγωγή του Δήμου Αλμυρού και να υποστηριχθεί από το προσωπικό της ΚΤΥΠ ΑΕ σε οτιδήποτε χρειαστεί;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση