Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος

 

Ανφορά κτέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ  Αικατερίνη Παπανάτσιου την επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με τις νέες αυξημένες χρεώσεις του ηλεκτρικού τος που έχουν δρομολογηθεί να ισχύσουν από 1 Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρει το Μαγνησίας στην επιστολή του, οι μικρομεσαίες βρίσκονται σε δυσχερές και αβέβαιο οικονομικό κλίμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας και με τις επικείμενες του ηλεκτρικού τος θα υποβληθούν σε σημαντική αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων ενώ αντίθετα υφίστανται των εσόδων τους.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αγωνίζεται να επιζήσει μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνονται και από την αναιτιολόγητη μεγάλη ανατίμηση αγαθών και πρώτων υλών.

Ήδη σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων είτε οφείλει μεγάλα ποσά σε ανεξόφλητους λογαριασμούς είτε βρίσκονται σε ρύθμιση. Επομένως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις των λειτουργικών εξόδων λόγω της αύξησης του ρεύματος και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Το Μαγνησίας θεωρεί επιτακτική και απόλυτη ανάγκη την ανάκληση της απόφασης της ΡΑΕ για αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και τη μη εφαρμογή της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αφενός θα πλήξει σημαντικά τη μικρομεσαία επιχείρηση αφετέρου θα επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Επισημαίνεται ότι από 18/7/2021 έχει κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανάμεσά τους και η κ. Παπανάτσιου ως αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών, σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά – κτηνοτροφικά προϊόντα, ενέργεια και τις συνέπειες μετακύλησης των αυξήσεων αυτών στους καταναλωτές και τους παραγωγικούς κλάδους. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση