Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις του ρεύματος

 

Αναφορά κατέθεσε η Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ  Αικατερίνη την επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με τις νέες αυξημένες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν δρομολογηθεί να ισχύσουν από 1 Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην επιστολή του, οι βρίσκονται σε δυσχερές και αβέβαιο οικονομικό κλίμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας και με τις επικείμενες του ηλεκτρικού ρεύματος θα υποβληθούν σε σημαντική αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων ενώ αντίθετα υφίστανται των εσόδων τους.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αγωνίζεται να επιζήσει μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνονται και από την αναιτιολόγητη μεγάλη ανατίμηση αγαθών και πρώτων υλών.

Ήδη σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων είτε οφείλει μεγάλα ποσά σε ανεξόφλητους λογαριασμούς είτε βρίσκονται σε ρύθμιση. Επομένως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις των λειτουργικών εξόδων λόγω της αύξησης του ρεύματος και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θεωρεί επιτακτική και απόλυτη ανάγκη την ανάκληση της απόφασης της ΡΑΕ για αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και τη μη εφαρμογή της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αφενός θα πλήξει σημαντικά τη μικρομεσαία επιχείρηση αφετέρου θα επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Επισημαίνεται ότι από 18/7/2021 έχει κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανάμεσά τους και η κ. ως αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών, σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά – κτηνοτροφικά προϊόντα, και τις συνέπειες μετακύλησης των αυξήσεων αυτών στους καταναλωτές και τους παραγωγικούς κλάδους. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι… - https://t.co/xBYQgg8oKY -

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση