Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας
Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας

Τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας μετέφερε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, προωθώντας σχετικό ψήφισμα, με το οποίο Σύλλογοι Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Νομού, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στην εφαρμογή των νέων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς και ζητούν λήψη επιπρόσθετων ευεργετικών μέτρων.

Αναλυτικά η αναφορά:

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Καταθέτω ως αναφορά το ακόλουθο ψήφισμα των παραγωγικών φορέων του Νομού Μαγνησίας, με το οποίο διαμαρτύρονται για την εφαρμογή των νέων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς και ζητούν τη λήψη επιπλέον ευεργετικών μέτρων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε στον παραγωγικό ιστό του Νομού μας η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Βόλου η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, οι Ομοσπονδίες  Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας Μαγνησίας & Σποράδων, ο Σύλλογος Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αγριάς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον σχεδιασμό των ανωτέρω μέτρων. Θεωρούν προβληματική την εφαρμογή τους, τονίζοντας, ότι  δεν ευνοούν τις , οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ακόμη ηλεκτρονικά καταστήματα.

Επιδιώκουν στο ψήφισμά τους οι φορείς την επανεξέταση άρσης της αναστολής λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου με σειρά μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου. Παράλληλα, ζητούν μια σειρά νέων ευεργετικών μέτρων, όπως το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τη μείωση οφειλών στους συνεπείς επαγγελματίες, την επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες οφειλές προς την Εφορία και τα , την αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων, τη επιταγών που έχουν εκδοθεί και την ενοικίων επαγγελματικής στέγης.

Επιπλέον, ζητούν τη διεύρυνση και τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού λογαριασμού, την του τέλους επιτηδεύματος, την μερική απαλλαγή από τον  ΕΝΦΙΑ έτους 2020 για τα επαγγελματικά ακίνητα, την απαλλαγή φορολόγησης βάσει τεκμηρίων, τη προγραμμάτων εγγυοδοσίας για τη λήψη χαμηλότοκων, ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς τις ΔΕΚΟ και την απόδοση οικονομικής ενίσχυσης για τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν  τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή λειτουργίας.

H στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του παραγωγικού ιστού είναι καθοριστική και επιβεβλημένη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, σας ζητώ – και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης – να εξετάσετε την πιθανότητα υιοθέτησης, όσων εκ των προτάσεων των φορέων του Νομού είναι υλοποιήσιμες εντός των δυνατοτήτων της Πολιτείας.

Κατόπιν των ως άνω, σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας το ανωτέρω έγγραφο και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες  προτίθεστε να προβείτε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην ασφαλτόστρωση του δρόμου #Λεφόκαστρο-#Κάλαμος προχωρά η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου - https://t.co/Zgq7IMq72A… -

  • Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξυνόβρυσης #ΤΚΞυνόβρυσης - https://t.co/SCP4MNIFLT -

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

"Αλιεύοντας" την είδηση