Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας
Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας

Τα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της μετέφερε με αναφορά του στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας , προωθώντας σχετικό ψήφισμα, με το οποίο Σύλλογοι Εμπόρων, Επαγγελματιών και του Νομού, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στην εφαρμογή των νέων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς και ζητούν λήψη επιπρόσθετων ευεργετικών μέτρων.

Αναλυτικά η αναφορά:

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Καταθέτω ως αναφορά το ακόλουθο ψήφισμα των παραγωγικών φορέων του Νομού , με το οποίο διαμαρτύρονται για την εφαρμογή των νέων μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς και ζητούν τη λήψη επιπλέον ευεργετικών μέτρων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε στον παραγωγικό ιστό του Νομού μας η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, το , ο Βόλου η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, οι Ομοσπονδίες  Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας Μαγνησίας & Σποράδων, ο Σύλλογος Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Αγριάς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον σχεδιασμό των ανωτέρω μέτρων. Θεωρούν προβληματική την εφαρμογή τους, τονίζοντας, ότι  δεν ευνοούν τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, καθώς στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ακόμη ηλεκτρονικά .

Επιδιώκουν στο ψήφισμά τους οι την επανεξέταση άρσης της αναστολής λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων λιανεμπορίου με σειρά μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου. Παράλληλα, ζητούν μια σειρά νέων ευεργετικών μέτρων, όπως το πάγωμα όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τη μείωση οφειλών στους συνεπείς επαγγελματίες, την επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες οφειλές προς την Εφορία και τα , την αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων, τη ρύθμιση επιταγών που έχουν εκδοθεί και την επιδότηση ενοικίων επαγγελματικής στέγης.

Επιπλέον, ζητούν τη διεύρυνση και τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, τη θεσμοθέτηση και λειτουργία ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού λογαριασμού, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την μερική απαλλαγή από τον  ΕΝΦΙΑ έτους 2020 για τα επαγγελματικά ακίνητα, την απαλλαγή φορολόγησης βάσει τεκμηρίων, τη δημιουργία προγραμμάτων εγγυοδοσίας για τη λήψη χαμηλότοκων, ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών προς τις ΔΕΚΟ και την απόδοση οικονομικής ενίσχυσης για τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν  τις επιχειρήσεις που είναι σε αναστολή λειτουργίας.

H στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του παραγωγικού ιστού είναι καθοριστική και επιβεβλημένη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, σας ζητώ – και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης – να εξετάσετε την πιθανότητα υιοθέτησης, όσων εκ των προτάσεων των φορέων του Νομού είναι υλοποιήσιμες εντός των δυνατοτήτων της Πολιτείας.

Κατόπιν των ως άνω, σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας το ανωτέρω έγγραφο και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες  προτίθεστε να προβείτε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δώδεκα θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο - https://t.co/k5rCwbrMBu -

  • Σε ετοιμότητα ο Δήμος Σκιάθου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - https://t.co/DyV1yuT6F0 -

  • Στο κλειστό γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Νεάπολης το 1ο τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυ… - https://t.co/JvBwQoN93J -

"Αλιεύοντας" την είδηση