Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναφορά Αθ. Λιούπη για ένταξη στη δέσμη οικονομικών μέτρων των Κέντρων Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
Αναφορά Αθ. Λιούπη για ένταξη στη δέσμη οικονομικών μέτρων των Κέντρων Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Αναφορά Αθ. Λιούπη για ένταξη στη δέσμη οικονομικών μέτρων των Κέντρων Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Τη θεσμοθέτηση μέτρων στήριξης γι τους πληττόμε φορείς των Κέντρων Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας τους, ζητά με του προς στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας, ο Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης προώθησε στους αρμόδιους υπουργούς την του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Μαγνησίας (Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας), με την οποία οι επιχειρήσεις Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί Εργαζομένων) και οι Αστικές εταιρίες των αρ. 741 επ. Α.Κ., ζητούν την ένταξή τους στη δέσμη οικονομικών μέτρων, που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση για την προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Πρόκειται για 46 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας και δύο Αστικές εταιρίες των αρ. 741 επ. Α.Κ. στο Νομό Μαγνησίας, ενώ συνολικά το ζήτημα αφορά σε 1.555 φορείς Κ.Αλ.Ο. σε όλη τη χ.

Στην του ο Ν. Μαγνησίας ζητά από τους υπουργούς να εξετάσουν με προσοχή το αίτημα των φορέων, μεταξύ των οποίων είναι Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, Κοινωνικές συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ένταξης Ειδικών Ομάδων, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοι.Σ.Π.Ε., Αστικές εταιρίες των αρ. 741 επ. Α.Κ., Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του ν. 4384/2016, Αστικοί Συνεταιρισμοί του ν. 1667/1986, Σωματεία (αρ.78 επ Α.Κ.), που δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους που έχουν πληγεί οικονομικά, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

«Εκφράζοντας την αμέριστη συάστασή μου για τη επίπονη ενασχόλησή σας με τη διασφάλιση της έμπρακτης στήριξης όλων των πολιτών, ευελπιστώ πως με τις ενέργειές σας θα διευθετηθεί ταχύτατα το εν λόγω αίτημα, ανακουφίζοντας άμεσα τα ιδιαιτέρως οξυμένα προτα ρευστότητας και βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουν αυτές οι επιχειρήσεις», καταλήγει η αναφορά του κ. Λιούπη στους αρμόδιους υπουργούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση