Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αναφορά Αθ. Λιούπη για ενίσχυση επενδυτικής πρωτοβουλίας μέσω αξιοποίησης των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου
Αναφορά Αθ. Λιούπη για ενίσχυση επενδυτικής πρωτοβουλίας μέσω αξιοποίησης των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου

Αναφορά Αθ. Λιούπη για ενίσχυση επενδυτικής πρωτοβουλίας μέσω αξιοποίησης των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου

Τα αιτήματα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, για την ενίσχυση της επενδυτικής πρωτοβουλίας, μέσω της αξιοποίησης των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου, την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων των επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ο βουλευτής μετέφερε στον υπουργό την επιστολή του ΣΘΕΒ, στην οποία τονίζεται ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη β’ φάση του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» και των αξιολογήσεων του καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», θα απεγκλωβίσει τα επενδυτικά σχέδια και τους επενδυτές από διοικητικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, αποδίδοντας πολύτιμους πόρους στην οικονομία και φυσικά θέσεις εργασίας.

Επιπροσθέτως, προτείνεται στο πλαίσιο της επόμενης πρόσκλησης του Αναπτυξιακού Νόμου η αναδρομική ισχύς του, από την 29η Φεβρουαρίου 2020 και η συνεχής ύπαρξη ανοιχτής πρόσκλησης με άμεση αξιολόγηση και έκδοση αποφάσεων υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο.

«Δεδομένης της χρονικής στιγμής και προσπάθειας επιστροφής των επιχειρήσεων στην κανονικότητα, παρακαλώ να εξετάσετε με προσοχή το αίτημα του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ώστε με τις ενέργειές σας να απεμπλακούν ταχύτατα οι όποιες δυσλειτουργίες προς όφελος της ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και της επανεκκίνησης της οικονομίας της χώρας», καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Ν. Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 - https://t.co/c4gzmfzMEf -

  • Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Δημητριάδος  - https://t.co/BNSIvYCfEA -

  • Δέκα τρία χρόνια χωρίς Χριστόδουλο - https://t.co/FHHX8ayBcw -

"Αλιεύοντας" την είδηση