Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων
Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων

Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων

Απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης στον βουλευτή Ν. της ΝΔ Αθ. Λιούπη

Έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθούν οι εκταμιεύσεις της επιδότησης κεφαλαίου κίνησης των πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων, όπως ενημέρωσε εγγράφως ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Λιούπη, μετά από σχετική του αναφορά.

Επιπλέον, όπως τονίζεται από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ  Γιώργο Ζερβό για τις επιδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης υποβλήθηκαν οριστικά περίπου 6.550 αρχικές χρηματοδότησης, αιτούμενης επιχορήγησης περίπου 253,6 εκ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στη δράση « Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – Επανεκκίνηση Τουρισμού» οι 5.554 επιχειρήσεων εγκεκριμένης επιχορήγησης περίπου 226,8 εκ. ευρώ, ενώ για τις απορριφθείσες αιτήσεις, η δράση παρέμεινε ανοικτή μέχρι τις 08/12/2021 για επανυποβολή αίτησης μετά από απόρριψη.

Επιπλέον, στη δράση έχει ήδη εξασφαλισθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το σύνολο των κατά τα ανωτέρω απαιτούμενων πόρων και η ήδη εκταμιευθείσα σε 4.934 επιχειρήσεις επιχορήγηση ανέρχεται συνολικά σε ποσό 194,5 εκ. ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση