Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου
Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος  της Εθνικής Οδού  Βόλου – Βελεστίνου

Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου

Την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου, στο ύψος του , ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ο ς Μαγνησίας Νέας ς Χρ. Μπουκώρος.

Η αναφορά του έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της συνημμένης έγγραφης αναφοράς της Προέδρου του Μαγνησίας, στην οποία υπογραμμίζει την επικινδυνότητα του οδοστρώματος στην Εθνική Οδό Βόλου – Βελεστίνου. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από το 2008 το Τεχνικό με συνεχείς οχλήσεις του προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Οδού.

Η αποκατάσταση του τμήματος της Εθνικής Οδού είναι κύριο μέλημα του Μαγνησίας, καθώς ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινός. Ωστόσο, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο, αν και είχε προταθεί από την ως εμπροσθοβαρές, εντούτοις το Υπουργείο δεν το ενέταξε. Η πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, είναι να ενταχθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε μια εργολαβία της ΠΑΘΕ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Δεν χωράει κανένα περιθώριο καθυστέρησης, δεδομένου ότι το κομ της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου αποτελεί νευραλγικό οδικό άξονα που εξυπηρετεί τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, το εργοστάσιο και τη Χαλυβουργία Βελεστίνου. Εκτός των άλλων το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι πρέπει το Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα της αποκατάστασης του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου και να μελετήσει την πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας για την ένταξη του έργου σε εργολαβία της ΠΑΘΕ”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση