Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου
Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος  της Εθνικής Οδού  Βόλου – Βελεστίνου

Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου

Την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου, στο ύψος του 304 ΠΕΒ, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μπουκώρος.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της συνημμένης έγγραφης αναφοράς της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, στην οποία υπογραμμίζει την επικινδυνότητα του οδοστρώματος στην Εθνική Οδό Βόλου – Βελεστίνου. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από το 2008 το Τεχνικό Μαγνησίας με συνεχείς οχλήσεις του προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Οδού.

Η αποκατάσταση του τμήματος της Εθνικής Οδού είναι κύριο μέλημα του ΤΕΕ Μαγνησίας, καθώς ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινός. Ωστόσο, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο, αν και είχε προταθεί από την ως εμπροσθοβαρές, εντούτοις το Υπουργείο δεν το ενέταξε. Η πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, είναι να ενταχθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε μια εργολαβία της ΠΑΘΕ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Δεν χωράει κανένα περιθώριο καθυστέρησης, δεδομένου ότι το κομμάτι της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου αποτελεί νευραλγικό οδικό άξονα που εξυπηρετεί τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, το εργοστάσιο 304 και τη Χαλυβουργία Βελεστίνου. Εκτός των άλλων το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως διευρωπαϊκό δίκτυο.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι πρέπει το Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα της αποκατάστασης του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Βόλου – Βελεστίνου και να μελετήσει την πρόταση του ΤΕΕ Μαγνησίας για την ένταξη του έργου σε εργολαβία της ΠΑΘΕ”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση