Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού
Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού

Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ς Θεσσαλίας και του Δήμου Αλμυρού για το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και κατασκευή αρδευτικού δικτύου γηπέδων Δήμου Αλμυρού».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 215.567 ευρώ και αφορά σε εργασίες βελτίωσης των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, ς και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού.

«Στηρίζουμε στην πράξη των ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μέσα από το πρότυπο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εκπόνησε, χρηματοδοτεί  και υλοποιεί η Θεσσαλίας αλλάζουμε την εικόνα των  γηπέδων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες βελτιώνουμε τρία ακόμη ποδοσφαίρου στον Δήμο Αλμυρού,  ώστε να γίνουν πιο  λειτουργικά και ασφαλή» προσθέτει ο .

Οι εργασίες

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

-Δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης: Αντικατάσταση  χλοοτάπητα, νέο  δίκτυο άρδευσης και κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου απορροής και παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων

-Δημοτικό γήπεδο ς: Αντικατάσταση χλοοτάπητα και νέο δίκτυο άρδευσης

-Δημοτικό γήπεδο Πλάτανου: Το γήπεδο έχει χλοοτάπητα και θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης

Η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στις παραπάνω αθλητικές υποδομές κρίνεται απαραίτητη διότι :

α) Ο αγωνιστικός χώρος σε όλες τις περιπτώσεις σήμερα παρουσιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής του ζιζανίων (κυρίως αγριάδα) και ο χλοοτάπητας προδιαγραφών αγωνιστικής χρήσης, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

β) Παρατηρούνται πολλές και διάσπαρτες εδαφικές ανωμαλίες σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου οι οποίες καθιστούν τον χλοοτάπητα ακατάλληλο και επικίνδυνο για τραυματισμούς παικτών

γ) Το εδαφικό υπόστρωμα είναι υπερσυμπιεσμένο από την χρόνια χρήση, παρεμποδίζοντας το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα να αναπτυχθεί σωστά και σε βάθος ενώ η συμπιεσμένη υπόβαση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους αθλητές εξαιτίας της σκληρότητας της επιφάνειας.

Η υπερσυμπίεση δημιουργεί στο  γήπεδο  της  Ευξεινούπολης  πρόβλημα στην ομαλή αποστράγγιση των ομβρίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση