Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού
Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού

Βελτιώνονται τα δημοτικά γήπεδα Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου στο Δήμο Αλμυρού

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλμυρού για το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και κατασκευή αρδευτικού δικτύου γηπέδων Δήμου Αλμυρού».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 215.567 ευρώ και αφορά σε εργασίες βελτίωσης των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού.

«Στηρίζουμε στην πράξη των ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μέσα από το πρότυπο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εκπόνησε, χρηματοδοτεί  και υλοποιεί η Θεσσαλίας αλλάζουμε την εικόνα των  γηπέδων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε με την αντιπεριφερειάρχη , τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες βελτιώνουμε τρία ακόμη ποδοσφαίρου στον Δήμο Αλμυρού,  ώστε να γίνουν πιο  λειτουργικά και ασφαλή» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

-Δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης: Αντικατάσταση  χλοοτάπητα, νέο  δίκτυο άρδευσης και κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου απορροής και παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων

-Δημοτικό γήπεδο Σούρπης: Αντικατάσταση χλοοτάπητα και νέο δίκτυο άρδευσης

-Δημοτικό γήπεδο Πλάτανου: Το γήπεδο έχει χλοοτάπητα και θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης

Η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στις παραπάνω αθλητικές κρίνεται απαραίτητη διότι :

) Ο αγωνιστικός χώρος σε όλες τις περιπτώσεις σήμερα παρουσιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής του ανάπτυξη ζιζανίων (κυρίως αγριάδα) και ο χλοοτάπητας προδιαγραφών αγωνιστικής χρήσης, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

β) Παρατηρούνται πολλές και διάσπαρτες εδαφικές ανωμαλίες σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου οι οποίες καθιστούν τον χλοοτάπητα ακατάλληλο και επικίνδυνο για τραυματισμούς παικτών

γ) Το εδαφικό υπόστρωμα είναι υπερσυμπιεσμένο από την χρόνια χρήση, παρεμποδίζοντας το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα να αναπτυχθεί σωστά και σε βάθος ενώ η συμπιεσμένη υπόβαση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους εξαιτίας της σκληρότητας της επιφάνειας.

Η υπερσυμπίεση δημιουργεί στο  γήπεδο  της  Ευξεινούπολης  πρόβλημα στην ομαλή αποστράγγιση των ομβρίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση