Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Τροποποίηση καταστατικού Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού
Τροποποίηση καταστατικού Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού

Τροποποίηση καταστατικού Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού

Αντιμετωπίζοντας την παρούσα συνθήκη της πανδημίας ως πρόκληση και όχι ως τροχοπέδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Επαρχίας Αλμυρού συγκάλεσε έκτακτη την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τα μέλη της την αλλαγή του υπάρχοντος καταστατικού. Το τελευταίο, πέραν του ότι δεν είχε εναρμονιστεί με την κείμενη νομοθεσία, αποτέλεσε μόνιμο εμπόδιο σε καινοτόμους δράσεις και απόπειρες υποστηρικτικών υπηρεσιών στην τοπική αγορά και για το λόγο αυτό προτάθηκε η τροποποίησή του.

Τα μέλη , αφού ενημερώθηκαν για το ισχύον και προτεινόμενο καταστατικό μέσω προσωπικού email, της ιστοσελίδας της Ένωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί η Ένωση, προσήλθαν δίνοντας δυναμικό παρών χθες στην έκτακτη .

Κάνοντας τον απολογισμό της χθεσινής συνεύρεσης που πραγματοποιήθηκε με όλες τις προφυλάξεις για την της εξάπλωσης του κορωναϊού, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. δηλώνουν ευγνώμονες για την δυναμική παρουσία και συμμετοχή των μελών  και περιχαρείς για το γεγονός ότι οι μάσκες δεν φίμωσαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μελών. Παρόντες όλοι σε έναν γόνιμο διάλογο που βασίστηκε σε επισημάνσεις που έγιναν δεκτές και σε επίλυση αποριών με τη της πολύπειρης νομικού, κας Γαλλιού, νιώθουν ότι η χθεσινή συνέλευση αποτελεί παράδειγμα ενότητας και συνεργασίας και είναι εχέγγυο για την περαιτέρω ανέλιξη της Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των σκοπών της συνέλευσης από τον πρόεδρο της Ένωσης, Παναγιώτη Μπούντη, η κα Γαλλιού, ως η νομικός που ανέλαβε τις τροποποιήσεις του καταστατικού, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία των μεταβολών που αφορούν όλα τα μέλη της Ένωσης και απάντησε σε όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από τους ενδιαφερόμε, επεξηγώντας το νομοθετικό υπόβαθρο και ερμηνεύοντας συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού.

Επισημάνσεις, όπως η διατήρηση του όρου «Ένωση» και η διαγραφή μελών με πρόταση του Δ.Σ. κατά τη γενική συνέλευση, έγιναν δεκτές από όλους και αποσαφηνίστηκε και μέσω της νομικού η συμπερίληψη των επιχειρήσεων εστίασης και καφέ στους κόλπους της Ένωσης, τόσο στο ισχύον, όσο και στο προτεινόμενο καταστατικό.

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την στα μέλη της Ένωσης, με βάση το νέο καταστατικό τονίστηκε ότι ο σκοπός της δεν είναι κερδοσκοπικός και προσβλέπει στην ίδρυση εκείνων των νομικών προσώπων ή οργανισμών που θα παρέχουν υποστήριξης προς τα μέλη της και στη δυνατότητα σύμπραξης και συνεργασίας με ιδιώτες πρωτίστως της περιοχής μας, οι οποίοι θα αμειφθούν για το έργο τους, πράγμα που το ισχύον καταστατικό δεν προβλέπει.

Στο τέλος της συνέλευσης  και αφού επιλύθηκαν τα ανακύπτοντα ζητήματα, το νέο καταστατικό με τις προτεινόμενες υπερψηφίστηκε, με 60 από τα 62 μέλη που παρέστησαν να δηλώνουν υπέρ και η έγκρισή του αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για καινοτόμες δράσεις και μεγαλύτερη ευελιξία για την υποστήριξη της τοπικής αγοράς.

Σύντομα θα ανακοινωθεί σε όλα τα μέλη   το νέο καταστατικό έπειτα από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις και, στο ίδιο ενότητας και συνεργασίας που επιδείχθηκε σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για όλους, συνεχίζουν, ανηφορικά μεν, ανοδικά δε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση