Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Τιμήθηκε η απελευθέρωση του Αλμυρού
Τιμήθηκε η απελευθέρωση του Αλμυρού

Τιμήθηκε η απελευθέρωση του Αλμυρού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για την Απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016.

Τελέστηκε Όρθρος-Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Γιαννιού.

Μετά τη δοξολογία η Μαρία Μπουκώρου, Φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις και τους Συλλόγους.
Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος , αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ο υποδιοικητής της , Ευάγγελος Γκουτζούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Αλμυρού Αλέξανδρος Σκορδάς, εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης, αντιπροσωπείες ών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Μαγνησίας .

Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ο Εθνικός Ύμνος.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου Αλμυρού με τη μαέστρο Μαριάννα Σαμαρτζή και με τη συνοδεία ορχηστρικού συνόλου, μας ταξίδεψαν μ' ένα ξεχωριστό μουσικό . Ενώ τα Χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής (Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ς, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Αλμυρού, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού-Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης & Περιχώρων «Η ΣΤΑΝΗ») παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος , η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

almyros1almyros

"Αλιεύοντας" την είδηση