Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Βασίλειος Πρασσάς
Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Βασίλειος Πρασσάς

Τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Βασίλειος Πρασσάς

Τον 25 έτη πρωτοψάλτη του Ιερού Νού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού Βσίλειο Πρασσά τίμησαν από κοινού η  Μητρόπολη , ο Δήμος Αλμυρού και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», για σύνολη την τριακονταπενταετή ιεροψαλτική του διακονία στην επαρχία Αλμυρού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, πολλοί της επαρχίας  και πλήθος φιλόμουσων της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/10, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού και κατ' αυτήν, η Χορωδία του Συνδέσμου, υπό την δ/νση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου Ευσταθίου ραμμένου, παρουσίασε με επίλεκτους εκκλησιαστικούς ύμνους.

          Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών εώργιος Σιώκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τιμώμενος «είναι ένας δυναμικός και καλοσυνάτος ιεροψάλτης. Ακούραστος όλα αυτά τα χρόνια, έδινε το παρών στις πρόβες της χορωδίας του Συνδέσμου, χωρίς να αγκομαχήσει για την μετακίνηση ή την κούραση! Διετέλεσε επί 15 και πλέον χρόνια αρόεδρος του Συνδέσμου μας, τίμησε και τιμά όλη την επαρχία Αλμυρού, και ήταν αυτός που διαρκώς ενίσχυε με την παρουσία και την μεθοδικότητά του, έτσι ώστε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, εδώ στον Αλμυρό, να είναι πλήρης μαθητών».

          Από την μεριά του, ο μητροπολίτης  ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αλμυρού για την παρουσία και την εν γένει συμπαράστασή του στο έργο της Εκκλησίας στην περιοχή. Ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών για την διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ εξήρε το ιεροψαλτικό έργο, που διασώζει την μακραίωνη ψαλτική  , όσο και την αυθεντική Ελληνική γλώσσα.

Αναφερόμενος στον τιμώμενο πρωτοψάλτη, ο κ. Ιγνάτιος τον συνεχάρη για την προσφορά του στο αναλόγιο, όσο και το διδακτικό του έργο, αποτέλεσμα του οποίου είναι οι εκλεκτοί διάδοχοί του.

Τον κάλεσε δε να κρατήσει την χαρά της τιμής, που του απονεμήθηκε και να συνεχίζει να ψάλλει έως τέλους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση