Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη-Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού
Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη-Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη-Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Με την αντιπεριφερειάρχη ς και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συναντήθηκαν την Πέμπτη 10-11-, εκπρόσωποι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και .

Ο πρόεδρος Κ. Πανταζώνας, η α΄ αντιπρόεδρος Μίνα Τελκή και ο β΄ αντιπρόεδρος Γ. Τσιάμης έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους, όπως οι εκπτώσεις, η ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι επιθυμούν να δοθεί η δυνατότητα στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους σε με τις Περιφέρειες να διαχειρίζονται ελεύθερα κατά την κρίση τους το θέμα του χρόνου των εκπτώσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην τόνωση του τζίρου των μικρών και μικρομεσαίων καταστημάτων, όταν δεν εναρμονίζονται με τις κατά τόπους ανάγκες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η επένδυση στις τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων που σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης είναι ο μόνος δρόμος για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος, προκειμένου να ξαναμπεί όπως τόνισαν η οικονομία σε αναπτυξιακή προοπτική. Υπογράμμισαν παράλληλα ότι το κυρίαρχο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία και το οποίο έχει πολύ σοβαρή επίδραση και στους επαγγελματίες και εμπόρους είναι αυτό της ανεργίας αναγνωρίζοντας οι ίδιοι και τις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάνω σε αυτό το θέμα, με τη δημιουργία υποδομών και ευνοϊκών συνθηκών.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης αρχικά συνεχάρη για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αλμυρού και τους ευχήθηκε καλή στο έργο τους «σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για το και την επιχειρηματικότητα». Υπογράμμισε δε τις ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, αλλά και τις δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

Τόνισε «η εκάστοτε Κυβέρνηση θα πρέπει να ενσκήψει στα πολλά και σημαντικά προβλήματα του κλάδου, ενός κλάδου άκρως σημαντικού για την οικονομία της χς, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανοίξει νέους ορίζοντες επιχειρηματικότητας ώστε η οικονομία μας να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε συγκεκριμένα προγράμματα, επιδοτούμενα Τοπικά Αναπτυξιακά προγράμματα όπου αντικείμενο τους ήταν η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων ς με βάση συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες και δυνατότητες ανάπτυξης.

Απώτερος σκοπός αυτών των προγραμμάτων (ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ) ήταν η κοινωνική και εργασιακή ένταξη των ανέργων μέσα από την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους και περιλάμαν δράσεις επιδοτούμενης επιμόρφωσης και κατάρτισης, δράσεις δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης και παροχή επαγγελματικής συμβουλευτικής για την προώθηση στην απασχόληση, δράσεις επιχειρηματικής συμβουλευτικής για την έναρξη ατομικών ή κοινωνικών επιχειρήσεων και ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων των υπό σύσταση κοινωνικών και ατομικών επιχειρήσεων των ωφελουμένων, καθώς και δράσεις δικτύωσης με τον επιχειρηματικό κόσμο τόσο για την ανάπτυξη των υπό σύσταση επιχειρήσεων τους, όσο και για την πρόσβασή τους σε πόρους χρηματοδότησης καθώς και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση στα πρώτα στάδια της επιχείρησής τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση