Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Στον Αλμυρό το Συνδικάτο Μετάλλου για την Εργατική Πρωτομαγιά
Στον Αλμυρό το Συνδικάτο Μετάλλου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στον Αλμυρό το Συνδικάτο Μετάλλου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στο πλίσιο των υριανών ακών συγκεντρώσεων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Βόλο και στον , συνεχίστηκαν και σήμερα οι εξορμήσεις των μελών του Συνδικάτου με τον πρόεδρό του Κώστα Στεργίου, στην περιοχή του Αλμυρού στην Χαλυβουργία A.E. όπου στην πύλη του εργοστασίου το πρωί έγινε ανοιχτή παρέμβαση με τη συνοδεία ηχητικής εγκατάστασης που έπαιζε τραγούδια αφιερωμένα στην Πρωτομαγιά μαζί με το κάλεσμα προς τους εργαζομένους της νυχτερινής και της πρωινής βάρδιας για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6:00 μ.μ. και την αντίστοιχη στον , στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στις 6:30 μ.μ.

Το κάλεσμα του Συνδικάτου επισήμαινε ότι, «έναν αιώνα μετά την κατάκτηση του 8ωρου στη χώρα μας και 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, Κυβέρνηση και εργοδοσία έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα ξέραμε γύρω από τον εργάσιμο χρόνο και τα δικαιώματα.

Με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Εργασίας καταργείται το 8ωρο, θεσπίζεται η 10ωρη δουλειά, μπαίνουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος τους; Να μπορούν ανενόχλητα οι εργοδότες να αυξάνουν τα κέρδη τους πατώντας πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματά μας».

Η εξόρμηση συνεχίστηκε το μεσημέρι στη Α' Βιομηχανική Ζώνη, στις εταιρίες «Συστήματα Αμυντικών Οχημάτων Ελλάς Α.Ε (HDVS)» και στην «ΣΗΛΜΑΝ ΑΕ».

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Συνδικάτου τονίζοντας την αντίθεση τους στις προθέσεις της κυβέρνησης να ψηφίσει «το νόμο – έκτρωμα για τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή» και την κατάργηση στην ουσία της υπερωριακής απασχόλησης, απαιτώντας να μην τολμήσουν να βάλουν το χέρι τους στην κατάργηση του 8ωρου.

Συμφωνώντας με το σύνθημα: «Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • 5ΝΘΗΜΕΡΟ-7ΩΡΟ-35ΩΡΟ

  • Αύξηση 10% στα ημερομίσθια όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών του κλάδου.

  • Ένταξη όλων των μεταλλεργατών στα ΒΑΕ.

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

  • Μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων.

  • Κατάργηση της πληρωμής με κουπόνια.

  • Ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας (προσωπικό καθαριότητας, μαζικά τεστ με ευθύνη του Υ στο σχολείο, ολιγομελή τμήματα).

  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της ς.

  • Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ς και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση