Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ /  Στον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας
 Στον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας

 Στον Αλμυρό και τη Νέα Αγχίαλο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας

Στις πληγείσες περιοχές του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου βρέθηκε και χθες, Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, προκειμένου να συνοδεύσει τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου,  ιώργο Στρατάκο, οι οποίοι επισκέφτηκαν την περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία και να συζητήσουν τα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα, ο οποίος επλήγη σφοδρότατα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρει σχετικά: «Τη Δευτέρα επισκεφτήκαμε μαζί με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γ. Στρατάκο τις πληγείσες αγροτικές του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου, όπου μαζί με τους τοπικούς παράγοντες εντοπίστηκε ακόμα μία φορά το μέγεθος των καταστροφών, ενώ αναλύθηκαν και εξειδικεύθηκαν τα μέτρα στήριξης προς τον τομέα.

Παράλληλα, τόσο στο Αλμυρού, όσο και στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπου και συζητήθηκαν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτοφανής κακοκαιρία.

Πρόκειται για μέτρα και σχετικές διαδικασίες που προωθούνται με γρήγορους ρυθμούς, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

Όσον αφορά στη στήριξη των περιοχών αυτών, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει ότι τίθενται σε εφαρμογή μία σειρά μέτρων, στα οποία περιλαμβάνονται η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, οι αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή, οι αποζημιώσεις σε υποδομές, αποζημιώσεις σε αγρότες, η εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, η επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, η παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής, η αναστολή ή δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των δήμων που έχουν πληγεί, ενώ οι επιχειρήσεις των δήμων που έχουν πληγεί θα συμμετέχουν στον τέταρτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ώστε να ενισχυθεί σε κάθε περίπτωση η ρευστότητά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες επιτυχίες για τον ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/LlGvdS5jzx -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το #κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN JADE» #κρουαζιερόπλοιο - https://t.co/0pRQrWVMOd -

  • Στον Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 #ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημαΥδατοσφαίρισης - https://t.co/l3r4QWO283 -

"Αλιεύοντας" την είδηση