Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Στον Αλμυρό η Κατερίνα Παπανάτσιου για την 139η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης
Στον Αλμυρό η Κατερίνα Παπανάτσιου για την 139η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Στον Αλμυρό η Κατερίνα Παπανάτσιου για την 139η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Στην γενέτειρά της, τον Αλμυρό, παραβρέθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 η του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου παρέστη στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, τιμώντας με την παρουσία της τις επετειακές για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 139 χρόνων από την απελευθέρωση του Αλμυρού από το τουρκικό ζυγό και την ένωση με την ελεύθερη Ελλάδα.

Η ημέρα αυτή αποτελεί για τους σύγχρονους κάτοικους της περιοχής ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου και την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό ύστερα από 467 χρόνια δουλείας.

Οφείλουμε να τη θυμόμαστε με σεβασμό και να τη γιορτάζουμε με λαμπρότητα, καθώς η ιστορική μνήμη είναι εκείνη που συγκροτεί την ταυτότητα και διαμορφώνει τον πολιτισμό του τόπου και των κατοίκων του.

Εορτασμοί όπως ο σημερινός είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς διασφαλίζουν την ιστορική συνέχεια, ενδυναμώνουν τη συλλογική ταυτότητα των κατοίκων κάθε περιοχής, αλλά και όλων των Ελλήνων, σε μία περίοδο που η ενότητα απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις είναι παραπάνω από αναγκαία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Θ. με το Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο S… - https://t.co/WqfqRvZ8br -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Πανηγυρικός λόγος για την εκδήλωση «140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία» - https://t.co/RXDZQmZXg9… -

  • Στην κορυφή το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου #τμήμαστίβουΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/kOYgU0CYyO -

"Αλιεύοντας" την είδηση