Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Στο παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών ο μητροπολίτης Δημητριάδος&Αλμυρού
Στο παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών ο μητροπολίτης  Δημητριάδος&Αλμυρού

Στο παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών ο μητροπολίτης Δημητριάδος&Αλμυρού

Στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών παρέστη σήμερα ο Ιγνάτιος. Το Συνέδριο, με θέμα «Η σημασία του αεροδρομίου της Θεσσαλίας στην της περιοχής», διοργάνωσαν ο και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Στον χαιρετισμό του παρατήρησε ότι ο Αλμυρός «είναι παράδειγμα για το πώς μια σκληρή δοκιμασία και καταστροφή, όπως ο , μπορεί να γίνει αφορμή ανάπτυξης και δημιουργίας, πώς είναι δυνατόν από ένα μεγάλο πρόβλημα να προκύψει κάτι καλό».

Ανέφερε, επίσης, ότι η «είναι μια μικρή Ελλάδα, αφού διαθέτει πεδιάδα, βουνά, πόλεις, χωριά και νησιά, απουσιάζουν, όμως, τα κοινά οράματα.

Για να υπάρξουν, χρειάζεται αυτό που διασώζει τους Έλληνες της διασποράς και δεν είναι άλλο από την κοινή Ορθόδοξη πίστη, με σεβασμό, ασφαλώς, σε κάθε τι διαφορετικό.

Όμως, η είναι η ενοποιός δύναμη και μπορεί καθοριστικά να συμβάλλει στις κοινές επιδιώξεις και στα οράματά μας.

Ο τόπος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να μην μείνει μίζερος, αλλά να προοδεύσει. Χωρίς να απεμπολήσουμε την παράδοσή μας, χωρίς να νοθεύσουμε το περιβάλλον μας, που είναι δώρο Θεού, μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, για να μην ξαναδούμε τα παιδιά μας να εγκαταλείπουν την πατρίδα».

Ο κ. Ιγνάτιος στηλίτευσε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, μίλησε για μικρόνοες ανθρώπους, που κρατούν πίσω την δυνατότητα του τόπου μας να προοδεύσει και αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλίας, που είναι το αεροδρόμιό μας, που μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ετήσια βάση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στα rapid-test στο Βόλο, αρνητικά στην Αργαλαστή - https://t.co/VjCfgrfjKj -

  • Πριν το Πάσχα η εξόφληση στο 100%  της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών για τις ζημιές του 2020… - https://t.co/PiB0Ip1wi3 -

  • Γυμνάσια-Λύκεια: Κλείνουν στις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις… - https://t.co/VT2Ef6qbFt -

"Αλιεύοντας" την είδηση