Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» μετέχει ο Δήμος Αλμυρού
Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» μετέχει ο Δήμος Αλμυρού

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» μετέχει ο Δήμος Αλμυρού

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

“Ασφαλές περπάτημα – Ασφαλής ποδηλασία” είναι το κεντρικό θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. (ΕΕΚ)

Από τη Δευτέρα 16 μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαίοι καλούνται να επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους περπάτημα ή ποδήλατο.

Ο Δήμος Αλμυρού, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καλεί τους δημότες του να μη χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης του Αλμυρού την Κυριακή 22/9 και να κατευθυνθούν σοτυς προορισμούς τους εντός του αστικού ιστού είτε πεζοί, είτε χρησιμοποιώντας ποδήλατο.

Ο στόχος είναι να αναδειχθούν τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι δύο αυτοί τρόποι μετακίνησης στην ασφάλεια, την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία και να επιλέγονται συνειδητά από τους δημότες για τις μετακινήσεις τους στην καθημερινότητά τους, κατά το δυνατό περισσότερο.

Ιδιαίτερα σε πόλεις όπως ο Αλμυρός, όπου οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και καλύπτονται γρήγορα, είναι ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επικράτηση ενός διαφορετικού μοντέλου στη μετακίνηση των πολιτών, με μικρότερη και πιο ορθολογική χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου και με προτεραιότητα σε περισσότερο υγιεινούς για τις ζωές μας και το περιβάλλον αλλά και λιγότερο ενεργοβόρους και κοστοβόρους τρόπους μετακίνησης.

Ας κάνουμε λοιπόν μιαν αρχή την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη!

Ας μετακινηθούμε στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο!!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας» - https://t.co/g4NuPmwY5R -

  • Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου - https://t.co/6wjEv38LY8 -

  • Ο ΙΣΜ για τους καταγραφόμενους θανάτους από COVID-19 στο Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/TTNXee6io0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση