Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα προβλήματα από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ στο Αϊδίνι
Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα προβλήματα από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ στο Αϊδίνι

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα προβλήματα από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ στο Αϊδίνι

Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος τα προτα από την επέλαση του ΙΑΝΟΥ στο Αϊδίνι.

Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής και ζήτησε την άμεση και δραστική παρέμβαση των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αποκατάσταση της αγροτικής και της εσωτερικής οδοποιίας.

Μετά το σπάσιμο της γέφυρας του Χολορέματος που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ Αϊδινίου και Κροκίου η αγροτική οδοποιία στο νότιο μέρος του Αϊδινίου, και ειδικά στην πλευρά που γειτνιάζει με το Δήμο Αλμυρού, καταστράφηκε εντελώς.

«Η αγροτική οδοποιία μέσα στα όρια του Αϊδινίου εξυπηρετεί ιδιοκτήτες μονάδων από το Αϊδίνιο, αλλά και άλλες περιοχές, όπως ο Βόλος, η Νέα Αγχίαλος, το Βελεστίνο, το Κρόκιο κ.α. που χρειάζεται να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών στα χωράφια, τα θερμοκήπια, τις κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έγινε και στα προτα εσωτερική οδοποιίας με τη διέλευση του ρέματος «Αγίου Χαραλάμπους» στο νότιο μέρος του χωριού να είναι κατεσμένη σε δύο σημεία, τη σιδερένια γέφυρα που ενώνει το Αϊδίνιο με τη βοηθητική οδό ΠΑΘΕ να χρήζει άμεσης επισκευής και τις πρόχειρες επισκευές να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για πρόκληση ατυχημάτων.

Τέλος, ο βουλευτής ζήτησε ακόμη την επίλυση του προβλήματος της δημόσιας συγκοινωνίας στη γραμμή Βόλος – ς για να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι κάτοικοι στις τους.

Μεϊκόπουλος σε Καραμανλή: «Δεσμευτείτε για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στον »

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Μεϊκόπουλου για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον «ΙΑΝΟ»

  

Χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα και χωρίς ακριβές πλάνο χρηματοδότησης σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις βιβλικές καταστροφές που υπέστησαν οι του Αλμυρού μετά το πέρασμα του «Ιανού» ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλής, όπως φάνηκε απ' όσα είπε απαντώντας στις 09/10/2020 στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, σχετικά με την άμεση αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και την τάχιστη αποκατάσταση των υποδομών της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας ότι το εύρος των καταστροφών των υποδομών είναι τεράστιο. Το οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμυρού έχει υποστεί βλάβες στο σύνολο σχεδόν των οικισμών της περιοχής, υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση στο δημοτικό συγκρότημα του Αλμυρού, οι γέφυρες της περιοχής έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, και εξαιτίας των ζημιών αυτών σε καίριες της ευρύτερης περιοχής κινδυνεύουν και άλλες εγκαταστάσεις, όπως σχολεία, κτίρια, κατοικίες, αθλητικές υποδομές κ.α.. Επιπλέον, ενώ οι καταστροφές στις υποδομές προκάλεσαν σημαντική ζημία στις αγροτικές καλλιέργειες, με τη σοδειά να καταγράφει απώλειες μέχρι και 40% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το γεγονός ότι από το Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ για κάθε δήμο που έχει πληγεί από τον Ιανό. «Το κονδύλι αυτό σε σχέση με τη ζημιά που έχει προκληθεί έχει μια τεράστια αναντιστοιχία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι πάνω από 20 εκατ. ευρώ», τόνισε ο Βουλευτής.

Χωρίς αίσθηση της κατεπείγουσας ανάγκης για άμεση αποκατάσταση των υποδομών του Αλμυρού φάνηκε να είναι ο Υπουργός, ο οποίος απαντώντας στο Βουλευτή, ούτε λίγο ούτε πολύ ενημέρωσε ότι τα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου θα καταγράψουν τις ζημιές, θα προβούν σε εκτιμήσεις των ζημιών και θα προχωρήσουν σε χρηματοδότηση με βάση τα ευρήματα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα κονδύλια και χρονοδιαγράμματα επισκευών.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δεσμευτεί εάν θα ακολουθήσει τις κανονικές χρονοβόρες διαδικασίες καταγραφής ζημιών και διαγωνιστικές διαδικασίες. «Η γέφυρα η οποία συνδέει τον Δήμο Βόλου με τον Δήμο Αλμυρού έχει καταρρεύσει. Δεν μπορεί σε εκείνο το σημείο, να γίνουν εργασίες πρόχειρης αποκατάστασης, γιατί από κάτω υπάρχει μεγάλο ρέμα και δεν μπορεί να γίνει επιχωμάτωση», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι αν η πολιτεία δεν προχωρήσει με άμεσες ενέργειες η Μαγνησία θα μείνει «κομμένη στα δύο» για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τα συνεργεία του Υπουργείου έχουν σταλεί, αλλά μέχρι στιγμής, οι εργασίες αποκατάστασης είναι πρόχειρες. «Τους χειμερινούς μήνες που θα ακολουθήσουν, εάν επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα, αντιλαμβάνεστε την έκταση και το βάθος της ζημιάς που θα προκληθεί περαιτέρω στις υποδομές, αν αυτές δεν έχουμε καταφέρει τουλάχιστον να τις αποκαταστήσουμε με σοβαρό και ορθό τρόπο», τόνισε.

Ο Βουλευτής ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στην πάγια ευθύνη της πολιτείας να εκσυγχρονίσει το χαώδες θεσμικό πλαίσιο που προκαλεί σύγχυση και γκρίζες ζώνες σχετικά με τις αρμοδιότητες των διάφορων φορέων για τη διαχείριση υδάτων, ρεμάτων και λεκανών απορροής.

«Ο κόσμος του Αλμυρού και των άλλων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία δεν πρέπει να ξαναζήσει τόσο στο επίπεδο των υποδομών, όσο και στο επίπεδο της αγροτικής καλλιέργειας, αυτή την εκτεταμένη καταστροφή που έζησε με τον ΙΑΝΟ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση