Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (ΒLS) στον Δήμο Αλμυρού
Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (ΒLS) στον Δήμο Αλμυρού

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (ΒLS) στον Δήμο Αλμυρού

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το σεμινάριο  βασικής υποστήριξης της ζωής με τη χρήση  Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΒLS/AED), που οργάνωσε ο Αλμυρού το  Σάββατο  13 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην  Υποστήριξης της  Ζωής και τον διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ  στρατιωτικό γιατρό καρδιολόγο  Χαράλαμπο Παρίση.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Αλμυρού, η οποία ξεκίνησε από το 2015, είναι η της θνησιμότητας και ειδικότερα η του αιφνίδιου θανάτου από καρδιακό επεισόδιο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης EURECA ONE, στην οποία συμμετείχαν 27 ευρωπαϊκές χώρες.

Επιμορφώθηκαν και έλαβαν πιστοποίηση 25  πολίτες,  οι οποίοι αφιέρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου  για να αποκτήσουν γνώση, αυξάνοντας έτσι  τον αριθμό των πιστοποιημένων πολιτών.

Διευθυντής του σεμιναρίου BLS  ήταν  ο  Χαράλαμπος  Παρίσης, στρατιωτικός γιατρός καρδιολόγος,   διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ  και εθελοντές εκπαιδευτές οι: Νταλιάνη Μαρία, Κοσμάς Στέφος, Δημήτρης Καρακώστας, Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου, Νίκος Τσαμήτας, Χατζή Αναστασία, Μαρία Διβάνη και Σταυραντώνη Μαρία, οι οποίοι αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για να επιμορφώσουν τους  πολίτες  στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής με τη χρήση  αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Ο Αλμυρού διαθέτει αυτή τη στιγμή 4  Αυτόματους  Εξωτερικούς  Απινιδωτές:  Έναν  στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, έναν στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού, έναν στο Καφέ Στάση στη Σούρπη και έναν στο ΚΕΠ  Πτελεού.

Τον πρώτο απινιδωτή πρόσφερε στον δήμαρχο Αλμυρού  Εσερίδη Δημήτριο, ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Κούργιας Δημήτριος, τον Δεκέμβριο 2015.

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων   Κολυνδρίνη Δωροθέα υποσχέθηκε να δωρίσει ένα απινιδωτή  στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού   θέλοντας να θωρακίσει όλο τον Δήμο, θα προσφέρει έναν απινιδωτή στην Αμαλιάπολη, έναν στο Αχίλλειο καθώς επίσης και έναν στην απομακρυσμένη .

” Θεωρούμε  ότι αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η εκπαίδευση. Στόχος μας δεν είναι μόνο η προμήθεια των  αυτόματων εξωτερικών  απινιδωτών  αλλά η  επιμόρφωση  για τη χρήση τους από  μια  μεγάλη  μερίδα  πολιτών, γιατί η γνώση είναι δύναμη και σώζει ζωές.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παρίση Χαράλαμπο και τους εθελοντές εκπαιδευτές για την σημαντική συνδρομή τους στην άρτια διεξαγωγή  του σεμιναρίου καθώς και τους εκπαιδευόμενους συμπολίτες μας” αναφέρεται.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση