Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » “Πράσινο φως” για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 1ο νηπιαγωγείο Αλμυρού
“Πράσινο φως” για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 1ο νηπιαγωγείο Αλμυρού

“Πράσινο φως” για την ανέγερση νέου κτιρίου για το 1ο νηπιαγωγείο Αλμυρού

Με απόφασή της, η υπουργός Παιδείας ίκη Κεραμέως, υπέγραψε την απόφαση, για την ανέγερση νέου κτιρίου, για τις ανάγκες ς του 1ου νηπιαγωγείου Αλμυρού (διθέσιο).

Σύμφωνα με την απόφαση, λήφθηκε υπόψιν μεταξύ άλλων, η σύμφωνη γνώμη και αναγκαιότητα ανέγερσης νέου κτιρίου για τη του 1ου υ Αλμυρού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας όπως περιγράφεται στο αρ. πρ. 9180/9-8-2019 έγγραφό της, οι τωρινές κτηριακές εγκαταστάσεις του υ εκ των οποίων προκύπτει ότι στεγάζεται σε το οποίο χρονολογείται από το 1955 και δεν διαθέτει τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας, καθώς και το υπ' αρ (αρ.πρ. 63975/22-04-2019 )έγγραφο της υπηρεσίας με παρατηρήσεις επί του αιτήματος εκπόνησης κτιριολογικού προγράμματος για τη στέγαση του 1ου ηπιαγωγείου Αλμυρού του δήμου Αλμυρού.

Ειδικότερα, αποφασίζεται να εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα του 1ου 2/Θ Νηπιαγωγείου Αλμυρού του Δήμου Αλμυρού στην Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας για την ανέγερση νέου Διδακτηρίου σε δημοτικό οικόπεδο 1460,38τμ που βρίσκεται δίπλα στο 2ο υμνάσιο Αλμυρού (Δυναμικότητας 50 νηπίων).

Τα προβλεπόμενα από το συνημμένο κτηριολογικό πρόγραμμα αφορούν στα ελάχιστα όρια. Αλλαγές επιτρέπονται μόνο για τη βελτιστο των χώρων μέχρι ποσοστού αύξησης της συνολικής μικτής επιφάνειας 10%, υπό την προϋπόθεση ότι το αναθεωρημένο κτιριολογικό πρόγραμμα υπόκειται σε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

"Αλιεύοντας" την είδηση