Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΑΛΜΥΡΟΣ / Προς δημιουργία ετικέτας «Ελαιώνα Νοτιοδυτικής Μαγνησίας»
Προς δημιουργία ετικέτας «Ελαιώνα Νοτιοδυτικής Μαγνησίας»

Προς δημιουργία ετικέτας «Ελαιώνα Νοτιοδυτικής Μαγνησίας»

Η προσπάθεια ανάδειξης των υγειοπροστατευτικών και φαρμακευτικών χαρακτηριστικών της ελιάς της #νοτιοδυτικής_Μαγνησίας και των παραγώγων της, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής της Κ. Μαραβέγιας  το Σάββατο 21 Αυγούστου, με τους εκπροσώπους του ελαιουργικού φορέα 🌿«Olivetto Magnes», τον δήμαρχο Αλμυρού   Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τον καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   Δημ. Κουρέτα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κουρέτας εξήγησε όλα τα βήματα που χρειάζονται μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή η ετικέτας «Ελαιώνα Νοτιοδυτικής » και η διάκριση, τόσο της βρώσιμης #ελιάς τόσο και των παραγώγων της, ως τοπικών προϊόντων,  με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καλλιέργειας, ελαιοκομίας και διατροφικής αξίας.
Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Δήμου Αλμυρού, καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Β. Χατζηκυριάκο, προτίθεται να έρθει σε προγραμματική συμφωνία με το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ομάδα του καθηγητή Δημ. Κουρέτα, ώστε να βοηθήσει έμπρακτα τους ελαιοπαραγωγούς να θωρακίσουν την αξία προέλευσης του προϊόντος από τη νοτιοδυτική Μαγνησία.
Η συγκεκριμένη έθεσε τις βάσεις μιας συνεργασίας η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέσα από στοχευμένες δράσεις, ενισχύοντας όχι μόνο την ελαιοκομία αλλά και άλλα διατροφικά της περιοχής.
Ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε  πως θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της προσπάθειας, η οποία θα έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για την νοτιοδυτική Μαγνησία, αλλά για ολόκληρο το Νομό.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

"Αλιεύοντας" την είδηση