Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό –ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας»
Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό –ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας»

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό –ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας»

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλλου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό –ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας» διοργανώνει ο Σύλλογος Σούρπης «ΝΗΕΣ», την 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο θεολόγος καθηγητής Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας.

Το βιβλίο είναι ένα αφήγημα, μια βιωματική περιγραφή ενός οδοιπορικού έντεκα ημερών στα πρώτα σύνορα του σύγχρονου ελληνικού κράτους με τα πόδια, μια κατάθεση ψυχής και μια μαρτυρία, προϊόν της αγάπης για το βουνό και την περιπέτεια, όπως αναφέρει ο συγγραφέας.

Σκοπό έχει να αναδείξει, έστω με αυτό τον τρόπο, τον ρόλο που έπαιξαν τα πρώτα σύνορα της Ελλάδας στην περίοδο των πενήντα χρόνων, από το 1832 έως το 1881 – μια οριογραμμή που άλλαξε δραματικά τα δεδομένα και τις ισορροπίες στις περιοχές που χαράχτηκε – και τον ιδιαίτερο ρόλο της ληστοκρατίας στις πρώτες δεκαετίες της απελευθέρωσης.

Ο Στέφανος Σταμέλλος γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ευρυτανίας και ζει στη Λαμία. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Αθηνών και εργάστηκε στον ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό σημείωμα του βιβλίου, διαβάζουμε ότι είναι λάτρης των βουνών, με αναβάσεις στα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, όπως και στο εξωτερικό (Νεπάλ, Anapurna 5416m, Καύκασο, Elbrus 5642m).

Με έντονη κοινωνική, οικολογική δραστηριότητα σε τοπικούς φορείς, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαμίας 1991-1994.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση