Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την λαθροϋλοτόμηση: «Αιμορραγεί η Όθρυς»
Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την λαθροϋλοτόμηση: «Αιμορραγεί η Όθρυς»

Παρέμβαση Π. Ηλιόπουλου για την λαθροϋλοτόμηση: «Αιμορραγεί η Όθρυς»

Ερώτηση κατέθεσε στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το φαινόμενο της παράνομης υλοτομήσεως στην Όθρυ το οποίο έχει διογκωθεί με τρομακτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, κατοίκων και ειδικώς της κοινότητας των Κοκκωτών, κάνουν λόγο για μαζικές και οργανωμένες επιχειρήσεις ασύδοτων και επιτήδειων, οι οποίοι καταλεηλατούν το δασικό πλούτο της Όθρυος και ειδικώς το δάσος των Κοκκωτών.

Ακόμη, καταφθάνουν και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, αντιλαμβανόμενοι την ασυδοσία και ατιμωρησία που κυριαρχεί.

Το χωριό των Κοκκωτών βρίσκεται σε κομβικό σημείο για την πρόσβαση στην Όθρυ, οπότε η μεταφορά των καυσόξυλων γίνεται με τα αγροτικά οχήματα σε κοινή θέα.

«Αγροτικά συνεχώς περνούν από το χωριό μας γεμάτα χλωρά κομμένα τμήματα δένδρων απροκάλυπτα. Οι επιτήδειοι δρουν σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας», ισχυρίζονται του χωριού.

Στις του προέδρου της Κοινότητας, το δασαρχείο δηλώνει ανήμπορο να αντιδράσει επικαλούμενο έλλειψη υλικού εξοπλισμού και ειδικότερα καυσίμων για να επιληφθούν της καταστάσεως ή να περιπολούν τις εν λόγω περιοχές.

Η λαθροϋλοτόμηση, έχει ως επί το πλείστον, στόχο την πώληση των καυσόξυλων.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική ποσότητα των διακινουμένων καυσοξύλων προορίζεται σε αποθήκες ώστε αυτά να πωληθούν. Υφίσταται λοιπόν ένα δίκτυο το οποίο δρα εις βάρος του δάσους της Όθρυος και του οικοσυστήματος.

Ο βουλευτής του Νομού, Π. Ηλιόπουλος ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποιός ο άμεσος σχεδιασμός για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, δεδομένου ότι οι εκτάσεις της Όθρυος απογυμνώνονται με γρήγορους ρυθμούς και αν θα διατεθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι τουλάχιστον για την προμήθεια καυσίμων στα οχήματα του δασαρχείου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση