Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Να παραμείνει ενεργό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού
Να  παραμείνει ενεργό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού

Να παραμείνει ενεργό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού

Ζητά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας

 

Την ανάκληση αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού, ζητά με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας. Η επιστολή κοινοποιείται στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στο και στους .

Όπως αναφέρεται, με την 5131 οικ. Φ. 1/30-3-, αποφασίζεται η αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού με τη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Αυτοδρομος Αιγαίο» και τη μετονομασία του σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εταιρία, στο πλαίσιο της εκ μέρους εκμετάλλευσης τμήματος της ς Οδού.

Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού, καταργείται και συστήνεται νέο σε άλλη περιοχή και με άλλο φυσικό αντικείμενο από προτεραιοτήτων.

«Θεωρούμε την απόφασή σας αυτή εσφαλμένη, διότι ελλοχεύει κίνδυνος για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της περιφέρειας Δήμου Αλμυρού, για τους εξής λόγους:

–         Καταργείται η έννοια της άμεσης επέμβασης για την πόλη του Αλμυρού, και το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες της. Η πόλη του Αλμυρού είναι μία κοινωνία 15.000 κατοίκων με σχολεία όλων των βαθμίδων,  υποκαταστήματα τραπεζών, δημόσιες υπηρεσίες και πάρα πολλές ιδιωτικές  που χωρίς την παρουσία της Πυροσβεστικής δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

–         Το Π.Κ. Αλμυρού επιχειρησιακά καλύπτει μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις στην Ελλάδα (περίπου 500.000 τ. χλμ.), τον μεγαλύτερο τομέα στο Ν. Μαγνησίας και έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας (Όρος Όθρυς). Αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμβάντων (αστικά- ) που επεμβαίνει ετησίως τα οποία είναι πολλή περισσότερα και από άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στην Επικράτεια.

–         Η μεταφορά του Π.Κ. Αλμυρού στον Δρυμώνα ουσιαστικά σημαίνει κλείσιμό του γιατί θα μεταφερθεί σε μία απόσταση από τον Αλμυρό μεγαλύτερη των  20χλμ..

–         Το υπάρχον Πυροσβεστικό Προσωπικό του Π.Κ. Αλμυρού δεν θα είναι επαρκές για την στελέχωση και λειτουργία του νέου Π.Κ. με της αυξημένες του επιχειρησιακές ανάγκες με συνέπεια την υπερ, τη μη χορήγηση Αναπαύσεων και Κανονικών Αδειών, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα την καταπόνηση του Πυροσβεστικού Προσωπικού», επισημαίνει η Ένωση Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Η Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Μαγνησίας ζητά εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης Π.Κ. Αλμυρού και προτείνει την ίδρυση νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας “Αυτοδρομος Αιγαίου” που θα απασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών στο τμήμα της Εθνικής Οδού που εκμεταλλεύεται η εν  λόγω εταιρία, ώστε το Π.Κ. Αλμυρού να συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες του  στη τοπική κοινωνία λόγος για τον οποίο και ιδρύθηκε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση