Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού
Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

 

Την άμεση πρόσληψη ενός επιπλέον οδηγού ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας  Αλμυρού, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και να διευκολύνεται το υπάρχον προσωπικό στην αναγκαία και νόμιμη λήψη άδειας, ζήτησε με του από τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Σύμφωνα με τον βουλευτή, στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν κανονικά 5 ασθενοφόρου, με βάση και το Οργανόγραμμα της δομής. «Ωστόσο, αυτή τη στιγμή από τους 5 οδηγούς, από τον περασμένο Οκτώβριο ο ένας είναι εκτός υπηρεσίας λόγω λήψης άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας, γεγονός για το οποίο είχα αποστείλει προσωπική επιστολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας να παρέμβει άμεσα για την κάλυψη της θέσης», σημείωσε.

Το Φεβρουάριο του έγινε η πρόσληψη νέου οδηγού ασθενοφόρου στο ΚΥ, ωστόσο ο νέος υπάλληλος βρίσκεται μέχρι σήμερα σε αναρρωτική , με η μία βάρδια του να μένει ξανά εντελώς ακάλυπτη, και οι ενδεχόμενες να καλύπτονται από το ΕΚΑΒ ή το υπάρχον προσωπικό.

Όπως επεσήμανε ο , η κατάσταση αυτή δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού, καθώς πρόκειται για μεγάλο Δήμο, με πληθυσμό η πλειονότητα  του οποίου καταπιάνεται με αγροτικές, χειρονακτικές και επικίνδυνες εργασίες, αλλά και για διαμέρισμα με πολλές απομακρυσμένες περιοχές, η πρόσβαση στις οποίες παίρνει εκ των πραγμάτων αρκετό χρόνο για το ασθενοφόρο που θα χρειαστεί να μετακινηθεί από το Βόλο.

«Ήδη, πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στις 15/03/ όπου, όπως καταγράφηκε στον τοπικό τύπο, υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και διακομίστηκε στο ΚΥ Αλμυρού με ιδιωτικό ΙΧ καθώς δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου που να καλύπτει τη συγκεκριμένη βάρδια, καταδεικνύει την αναγκαιότητα να υπάρχει οδηγός για κάθε βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που να διασφαλίζει την επαρκή κάλυψη των κατοίκων», τόνισε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις #ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019… - https://t.co/Ifu7cV4bay -

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Προμυρίου #ΔΕ Προμυρίου #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/l7zN9DOHTy -

  • Κόστος ενέργειας: Ο εφιάλτης της ελληνικής βιομηχανίας #Κόστοςενέργειας - https://t.co/cyFHiCIPOY -

"Αλιεύοντας" την είδηση