Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού
Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Μεϊκόπουλος: Άμεσα νέος οδηγός ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

 

Την άμεση ενός επιπλέον οδηγού ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας  Αλμυρού, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική υγειονομική κάλυψη των πολιτών και να διευκολύνεται το υπάρχον προσωπικό στην αναγκαία και νόμιμη λήψη άδειας, ζήτησε με ερώτηση του από τον υπουργό Υγείας ο Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν κανονικά 5 ασθενοφόρου, με βάση και το Οργανόγραμμα της δομής. «Ωστόσο, αυτή τη στιγμή από τους 5 οδηγούς, από τον περασμένο Οκτώβριο ο ένας είναι εκτός υπηρεσίας λόγω λήψης άδειας ειδικού σκοπού για λόγους υγείας, γεγονός για το οποίο είχα αποστείλει προσωπική στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας να παρέμβει άμεσα για την κάλυψη της θέσης», σημείωσε.

Το Φεβρουάριο του 2021 έγινε η νέου οδηγού ασθενοφόρου στο ΚΥ, ωστόσο ο νέος υπάλληλος βρίσκεται μέχρι σήμερα σε αναρρωτική άδεια, με η μία βάρδια του να μένει ξανά εντελώς ακάλυπτη, και οι ενδεχόμενες να καλύπτονται από το ΕΚΑΒ Βόλου ή το υπάρχον προσωπικό.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η κατάσταση αυτή δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού, καθώς πρόκειται για μεγάλο Δήμο, με πληθυσμό η πλειονότητα  του οποίου καταπιάνεται με αγροτικές, χειρονακτικές και επικίνδυνες εργασίες, αλλά και για διαμέρισμα με πολλές απομακρυσμένες περιοχές, η στις οποίες παίρνει εκ των πραγμάτων αρκετό χρόνο για το ασθενοφόρο που θα χρειαστεί να μετακινηθεί από το Βόλο.

«Ήδη, πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στις 15/03/2021 όπου, όπως καταγράφηκε στον τοπικό τύπο, υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και διακομίστηκε στο ΚΥ Αλμυρού με ιδιωτικό ΙΧ καθώς δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου που να καλύπτει τη συγκεκριμένη βάρδια, καταδεικνύει την αναγκαιότητα να υπάρχει οδηγός για κάθε βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που να διασφαλίζει την επαρκή κάλυψη των κατοίκων», τόνισε προς τον αρμόδιο υπουργό ο , ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση