Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Με τιμές η μνήμη του Πολιούχου Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου
Με τιμές η μνήμη του Πολιούχου Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου

Με τιμές η μνήμη του Πολιούχου Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου

Η μνήμη του Πολιούχου της πόλεως Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί με τιμές και φέτος.

Για τη μνήμη του Πολιούχου της πόλεως Αγίου Δημητρίου και για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 8:45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους ς -Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) –Μυρμιδόνων – Αχιλλέως – .

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους ς της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην , πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, η Βασιλική Κορκοβέλου, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:


2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
7. 1ο Γυμνάσιο
8. 2ο Γυμνάσιο
9. Γενικό Λύκειο
10. ΕΠΑΛ
11. Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Την παρέλαση θα εκφωνήσουν ο Γεώργιος Καπράνας, διευθυντής του 1ου και η Ελένη Σαλάτα Μπουρτζή, εκπαιδευτικός του 1ου .

Ώρα 11:45 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Ελένης Φατούρα, Ευάγγελου Επίσκοπου, Γραμματής Καλαντζή και Σοφίας Μπάρδα.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση