Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο νέους κυκλικούς κόμβους κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη του Αλμυρού. To προϋπολογισμού 600.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της .

«Με σχέδιο και προγραμματισμό επενδύουμε στην κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας μας, ενισχύοντας το επίπεδο οδικής ς σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συν με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις μας, υλοποιούμε μια στοχευμένη παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής ς και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι δυο κυκλικοί κόμβοι

Α. Κυκλικός στη θέση «είσοδος Ευξεινούπολης»

Το αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού.

Η ανάγκη για τη μελέτη βελτίωσης της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης προέκυψε από το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες της (οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες).

Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου θα συνεισφέρει στην σημαντική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της συμβολής και κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η γεωμετρία της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης και η ελλιπής οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ευθύνεται για τις αυξημένες ταχύτητες, την περιορισμένη ορατότητα και τελικά για τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Β. Κυκλικός στη θέση Σχολεία – συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του υ του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (Π.Α.Θ.Ε).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση