Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Κυκλικούς κόμβους στο Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Κυκλικούς κόμβους στο Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κυκλικούς κόμβους στο Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο κυκλικούς κόμβους αποκτά ο Αλμυρός με έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι θα κατασκευαστούν ο πρώτος στη διασταύρωση των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου που αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού και ο δεύτερος στη διασταύρωση των οδών Παύλου Μελά και Βασ. Παύλου, που αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα που εισέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε.

Το έργο χρηματοδοτείται από το της Περιφέρειας.

«Με τη στρατηγική επιλογή μας για κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, ενισχύουμε το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας . «Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, δημοπρατούμε την κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων στην πόλη του Αλμυρού και στην Ευξεινούπολη. Πρόκειται για μια συντεταγμένη παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου. Οι είναι η φιλικότερη στο περιβάλλον οδική παρέμβαση. Καταργείται η σηματοδότηση, κερδίζεται , δημιουργούνται πρασίνου, εξοικονομείται ενέργεια, αναβαθμίζεται η αισθητική των περιοχών» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι δύο κυκλικοί κόμβοι

Α. Κυκλικός στη θέση «είσοδος Ευξεινούπολης»

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού.

Η ανάγκη για τη μελέτη βελτίωσης της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης προέκυψε από το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες της (οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες).

Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου θα συνεισφέρει στην σημαντική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της συμβολής και κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η γεωμετρία της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης και η ελλιπής οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ευθύνεται για τις αυξημένες ταχύτητες, την περιορισμένη ορατότητα και τελικά για τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Β. Κυκλικός στη θέση Σχολεία – συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (Π.Α.Θ.Ε).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση