Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλμυρού
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλμυρού

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αλμυρού

Aπό χαλαζόπτωση και υψηλές βροχοπτώσεις

 

Μετά από τις υψηλές βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση το απόγευμα της 26ης Μαΐου 2017 στην περιοχή Αλμυρού, κλιμάκιο της αποτελούμενο από τον θεματικό αεριφερειάρχη Θεσσαλίας Βασίλη Χατζόπουλο τον προϊστάμενο του υ της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνς Αλμυρού   Χρήστο Παπαβασιλείου και τους γεωπόνους του τοπικού υ επισκέφθηκαν τις συνοδευόμενοι από το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και τους δύο αντιδημάρχους του Δ. Αλμυρού  Αριστείδη Καραγιώργο και Κωνσταντίνο Νικοβιώτη.

Διαπίστωσαν ότι οι από τη χαλαζόπτωση είναι ελάχιστες έως μηδαμηνές, παρατηρήθηκαν μόνο από τις ισχυρές και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις κυρίως στα ψυχανθή (βίκος, φακές) σε έκταση 4.000 στρ. και σε ποσοστά ζημίας από 80%-100%.

Στην του τσαγιού του βουνού σε ποσοστά 50% – 80% και σε έκταση 600 στρεμμάτων.

Γενικότερα ζημιές από τις συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν υποστεί τα σιτηρά, όσον αφορά τη μείωση του ειδικού βάρους και της ποιότητος του καρπού τόσο στα σιτάρια όσο και στα κριθάρια.

Στις καλλιέργειες του βαμβακιού δεν παρατηρήθηκαν  ζημιές και συνεστήθη στους βαμβακοπαραγωγούς να σκαλίσουν τα α με τα σκαλιστήρια τους για να μειωθεί η υγρασία και να ζεσταθεί γρήγορα το έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι μπορούν να δηλώσουν τις τυχόν ζημίες τους στον ΕΛΓΑ μέσα σε ένα δωδεκαήμερο από την ημερομηνία αναγγελίας συμβάντος την οποία έκανε ήδη ο Δήμος Αλμυρού.

Τέλος το κλιμάκιο παρατήρησε σοβαρές ζημιές από τις συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις στις υποδομές στην ευρύτερη περιοχή  του Δήμου Αλμυρού και κυρίως στην αγροτική οδοποιία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση