Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών
Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών

Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών

 

Συγκροτείται και οργανώνεται πλάι στην πανελλήνια κίνηση

 

Συγκροτήθηκε την Τετάρτη 29/3, η Κίνηση Πολιτών Αλμυρού, ενάντια στους Πλειστηριασμούς, τις Κατασχέσεις και τις Εξώσεις, με σκοπό την έμπρακτη αποτροπή των πλειστηριασμών στο Αλμυρού, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν μέλη της Κίνησης Βόλου ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και από το Στέκι Αλληλεγγύης Βόλου, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία που έχουν, αλλά και όσα ειπώθηκαν στις δύο παν-θεσσαλικές συναντήσεις των Κινήσεων κατά των Πλειστηριασμών.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην κίνηση, αφήνουν έξω από την προσπάθεια που κάνουν, οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ή ταυτότητα και ιδιότητα και τονίζουν: “Ελάτε μαζί μας να ενισχύσουμε την ήδη πολλαπλασιαστική τάση συμμετοχής στο ευρύτερο, πανελλήνιο κίνημα! Κινδυνεύει η περιουσία σου; Έλα να βοηθήσουμε”.

Η Κίνηση υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε οικογένειας να έχει το της και να μην απειλείται από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς τις Τράπεζες, τα ή την Εφορία η περιουσία της που με τόσο κόπο απόκτησε.

 

 

 

Σε  σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί

– Η  κατάργηση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα άρθρου 22 για το “δικαίωμα στην εργασία” όλα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε απώλεια εισοδημάτων και στην υπερχρέωση των φτωχότερων ιδίως νοικοκυριών και πολιτών.

 

  • Η οικονομική κατάρρευση της χώρας σε συνδυασμό με την τοκογλυφική των Τραπεζών προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, τα οποία περιέχουν δεκάδες καταχρηστικούς όρους και δημιουργούν ένα ασφυκτικό για τους απροστάτευτους από το νόμο .

 

  • Η συνεχιζόμενη φορο-λεηλασία υπέρ των ευνοούμενων Τραπεζών καταστρέφει την εθνική και οδηγεί σε τεράστιες κοινωνικές αδικίες και του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας ηλεκτρονικός ή μη, κανένα στα χέρια των Τραπεζών ή του Κράτους.
  2. Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες και το κράτος (εφορίες-οργανισμούς – )

Η στέγαση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και κατοχυρώνεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

  1. Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φορο-ληστείας των πολιτών.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, τα μέλη της Κίνησης θα έρθουν σε επαφή με φορείς, σωματεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού προκειμένου να γνωστοποιήσουν τους σκοπούς της ύπαρξης και της λειτουργίας της, αλλά και για να συνδεθεί αυτή η κίνηση με ολόκληρη την τοπική κοινωνία, να σπάσει το αίσθημα φόβου, ντροπής ή ακόμη και ενοχής που μπορεί να διακατέχει όσους  κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!”

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6974 101 474 – 6980 101 354 – 6972 33 6297

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση