Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών
Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών

Κίνηση Πολιτών Αλμυρού κατά των Πλειστηριασμών

 

Συγκροτείται και οργανώνεται πλάι στην πανελλήνια κίνηση

 

Συγκροτήθηκε την Τετάρτη 29/3, η Κίνηση Πολιτών Αλμυρού, ενάντια στους Πλειστηριασμούς, τις Κατασχέσεις και τις Εξώσεις, με σκοπό την έμπρακτη αποτροπή των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν μέλη της Κίνησης Βόλου ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και από το Στέκι Αλληλεγγύης Βόλου, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία που έχουν, αλλά και όσα ειπώθηκαν στις δύο παν-θεσσαλικές συναντήσεις των Κινήσεων κατά των Πλειστηριασμών.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στην κίνηση, αφήνουν έξω από την προσπάθεια που κάνουν, οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ή πολιτική ταυτότητα και ιδιότητα και τονίζουν: “Ελάτε μαζί μας να ενισχύσουμε την ήδη πολλαπλασιαστική τάση συμμετοχής στο ευρύτερο, πανελλήνιο κίνημα! Κινδυνεύει η περιουσία σου; Έλα να βοηθήσουμε”.

Η Κίνηση υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε οικογένειας να έχει το σπίτι της και να μην απειλείται από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς τις Τράπεζες, τα Ταμεία ή την Εφορία η περιουσία της που με τόσο κόπο απόκτησε.

 

 

 

Σε  σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί

– Η  κατάργηση του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα άρθρου 22 για το “δικαίωμα στην εργασία” όλα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε απώλεια εισοδημάτων και στην υπερχρέωση των φτωχότερων ιδίως νοικοκυριών και πολιτών.

 

  • Η οικονομική κατάρρευση της χώρας σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των Τραπεζών προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, τα οποία περιέχουν δεκάδες καταχρηστικούς όρους και δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες.

 

  • Η συνεχιζόμενη φορο-λεηλασία υπέρ των ευνοούμενων Τραπεζών καταστρέφει την εθνική οικονομία και οδηγεί σε τεράστιες κοινωνικές αδικίες και διάρρηξη του κοινωνικού και οικογενειακού ιστού

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός ηλεκτρονικός ή μη, κανένα σπίτι στα χέρια των Τραπεζών ή του Κράτους.
  2. Νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες και το κράτος (εφορίες-οργανισμούς – ταμεία)

Η στέγαση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και κατοχυρώνεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

  1. Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φορο-ληστείας των πολιτών.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, τα μέλη της Κίνησης θα έρθουν σε επαφή με φορείς, σωματεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού προκειμένου να γνωστοποιήσουν τους σκοπούς της ύπαρξης και της λειτουργίας της, αλλά και για να συνδεθεί αυτή η κίνηση με ολόκληρη την τοπική κοινωνία, να σπάσει το αίσθημα φόβου, ντροπής ή ακόμη και ενοχής που μπορεί να διακατέχει όσους  κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!”

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6974 101 474 – 6980 101 354 – 6972 33 6297

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση