Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις Τ.Κ. Πτελεού και Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Αλμυρού
Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις Τ.Κ. Πτελεού και Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Αλμυρού

Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις Τ.Κ. Πτελεού και Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Αλμυρού

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίς κι Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  ενημερώνει τους , τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των παρακάτω περιοχών ότι κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με τα ποσοστά και βιολογικά χαρακτηριστικά του δακοπληθυσμού που προέκυψε από τις πληροφορίες του δικτύου παγίδων (αριθμό ακμαίων, την αναλογία φύλλου και ωριμότητα των θηλυκών ακμαίων του δάκου της ελιάς), τις επικρατούσες και αναμενόμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, σχετική υγρασία και ταχύτητα αέρα).

Ειδικότερα, διενεργείται δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις παρακάτω περιοχές, ήτοι:

  • στην Τοπική Κοινότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, θα ψεκαστούν από τις 17/8/ έως και την 22/8/2018, από έξι (6) συνεργεία ψεκασμού οι παρακάτω περιοχές: Πάλιουρας, Μπρινιώτισσα, Πουρναρέικο, Απόσκιο, Καραβοτσάκι και Γαύριανη
  • στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού του Δήμου Αλμυρού, στην Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων, θα ψεκαστούν από τις 17/8/2018 έως και την 21/8/2018 με την ακόλουθη σειρά οι παρακάτω τοποθεσίες: Τρύπες, Άγιος Παντελεήμονας, Κουβελά, Όρνιο, Παλιογκορτσιά, Άγιος Νικόλαος, Τραγάνα, , Βαθύρεμμα, Άγιος νσταντίνος, Άγιος Απόστολος, Γιαμάδες, Αμπέλια και Αερογέφυρα

Ο ψεκασμός δεν θα διαρκέσει πέραν των οκτώ (8) ημερών συνολικά, τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών και υποχρεώσεων που αναφέρονται στην αριθμ. πρωτ. 13973/23-7-2018 του εργολάβου ψεκασμών του δάκου της ελιάς με την Υπηρεσία μας.

Σε περίπτωση επικείμενης τοπικής βροχής ή υπέρβαση τοπικά της θερμοκρασίας αέρα τους 28ο ή επικράτηση ανέμου εντάσεως μεγαλύτερης των 5 μποφόρ ενημερώνεται άμεσα η Υπηρεσία μας και διακόπτεται ο ψεκασμός.

Επισημαίνεται ότι στις κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών  του προγράμματος  δακοκτονίας, μη τηρουμένων των ελαχίστων αποστάσεων από τους χώρους προστασίας  σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 7 περίπτωση 1ε) ββ) της Κ.Υ.Α. 6669/79087/20-8-2015 ( 1791/Β/2015).

Καλούνται οι να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση