Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Κ.Παπανάτσιου: “Δίκαιο και αναγκαίο το αίτημα για δημιουργία εξεταστικού κέντρου ΕΠΑΛ στον Αλμυρό”
Κ.Παπανάτσιου: “Δίκαιο και αναγκαίο το αίτημα για δημιουργία εξεταστικού κέντρου ΕΠΑΛ στον Αλμυρό”

Κ.Παπανάτσιου: “Δίκαιο και αναγκαίο το αίτημα για δημιουργία εξεταστικού κέντρου ΕΠΑΛ στον Αλμυρό”

ια το θέμα της δημιουργίας εξεταστικού κέντρου στον επανήλθε σήμερα με κοινοβουλευτική της ερώτηση η βουλευτής ς ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. .

ια τον ίδιο λόγο, η βουλευτής πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού,  προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού να μην ταλαιπωρούνται χρονικά και οικονομικά προκειμένου να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Στην ερώτησή της η βουλευτής κάνει μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και επισημαίνει ότι στην απάντηση που έλαβε από την αρμόδια υπουργό στις 10/3/2022 αναφέρεται ότι: «Κριτήριο για τον καθορισμό σε κάθε Περιφέρεια Δ.Ε. του αριθμού και τις έδρας των Εξεταστικών Κέντρων είναι ο αριθμός εξεταζόμενων και οι γεωγραφικές και συγκοινωνιακές συνθήκες της συγκεκριμένης περιφέρειας. Με όμοια απόφαση καθορίζονται τα εξεταστικά κέντρα σε κάθε περιφέρεια ύστερα από πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης».

Παράλληλα η βουλευτής αναφέρει ότι σε σχετική της επιστολή η ΔΔΕ ς απαντά ότι «Λαμβάνοντας υπ' όψη το αίτημα του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του υ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και προτίθεται να εισηγηθεί της δημιουργίας εξεταστικού κέντρου στον , όταν της ζητηθεί από το ΥΠΑΙΘ»
Με βάση τα παραπάνω, η κα ρωτά την αρμόδια υπουργό εάν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία εξεταστικού κέντρου πανελληνίων εξετάσεων ΕΠΑΛ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση