Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να ξεκινήσει το υποέργο Β της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού για άρδευση αγροτεμαχίων
Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να ξεκινήσει το υποέργο Β της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού για άρδευση αγροτεμαχίων

Κ. Παπανάτσιου: Άμεσα να ξεκινήσει το υποέργο Β της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού για άρδευση αγροτεμαχίων

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε η Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέτοντάς του το θέμα της απαραίτητης άμεσης ολοκλήρωσης του υπου Β της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Μαγνησίας για κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των αγροτών και την εξοικονόμηση νερού.

Στην ερώτησή της η κα Παπανάτσιου αναφέρει ότι το «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού Νομού Μαγνησίας» αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας καθώς στοχεύει στη συλλογή και αξιοποίηση των χειμερινών πλημμυρικών απορροών του χειμάρρου “Ξεριά” για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών της περιοχής και την εξοικονόμηση του νερού.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι το έργο έχει ενταχθεί από το 2009 στο ΠΑΑ 2007-2013 ενώ το 2016 αποφασίστηκε η συνέχισή του εντασσόμενο στο . Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλμυρού, αυτή τη στιγμή έχει δημοπρατηθεί και κατασκευαστεί το υποέργο Α. που αφορά στην κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής σε ποσοστό 99% και απομένει να δημοπρατηθεί το υποέργο Β. που αφορά στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Λιμνοδεξαμενή προς τα αντίστοιχα .

Επίσης εκκρεμεί και η μελέτη των δικτύων διανομής προς τα ενώ υπάρχει Περιβαλλοντική Μελέτη σε ισχύ έως 31-12-2023.

Η τονίζει στην ερώτησή της ότι – λόγω και της κλιματικής κρίσης – είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν έργα συλλογής επιφανειακών και υπόγειων υδάτων με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, την εξοικονόμηση του νερού, την του υπόγειου υδροφορέα, την εξοικονόμηση του αρδευτικού νερού με τη κλειστών δικτύων και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και επομένως κρίνεται αναγκαίο να δρομολογηθεί άμεσα η ολοκλήρωση του υποέργου Β. της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Αλμυρού το οποίο παραμένει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με βάση τα παραπάνω η κα. Παπανάτσιου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το υποέργο Β. του έργου «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξεριά Νομού Μαγνησίας» που αφορά στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού από τη Λιμνοδεξαμενή προς τα αντίστοιχα αγροτεμάχια, το οποίο είναι ενταγμένο με προϋπολογισμό 3.332.000 ευρώ, καθώς και η μελέτη των δικτύων διανομής προς τα αγροτεμάχια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση