Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Ημερίδα «Συνδημιουργώντας δεσμούς στη σχολική κοινότητα από την «Πρόταση Ζωής» στον Αλμυρό
Ημερίδα «Συνδημιουργώντας δεσμούς στη σχολική κοινότητα από την «Πρόταση Ζωής» στον Αλμυρό

Ημερίδα «Συνδημιουργώντας δεσμούς στη σχολική κοινότητα από την «Πρόταση Ζωής» στον Αλμυρό

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, σε με την συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προς ΠΕ.ΚΕ.Σ. Θεσσαλίας,   Άρτεμη Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε με θέμα «Συνδημιουργώντας δεσμούς στη κοινότητα».

Η πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και συμμετείχαν 21 νηπιαγωγοί της περιοχής.

Την παρέμβαση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πρότασης Ζωής»,  Ζιγγιρίδης Ευθύμιος.

Το θέμα της ημερίδας προσεγγίστηκε με βιωματικό τρόπο σύμφωνα με την Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση.

Πρόκειται για μια σύγχρονη προσέγγιση που αναπτύχθηκε το 1987 ως μια μέθοδος η οποία εστιάζει στη σύνδεση με τα αποθέματα και τις επιθυμίες των ανθρώπων ή ευρύτερων συστημάτων.

Προσκαλεί, μέσα από μια διαλογική διαδικασία, σε μια διερεύνηση των αποθεμάτων, των αξιών και των ικανοτήτων των ατόμων και των συστημάτων, προκειμένου να υπάρξει στις δυνάμεις να παράγουν δράσεις που θα διευκολύνουν τη μετάβαση προς μια επιθυμητή συνθήκη.

Η Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση βασίζεται στην αξιο 4 βασικών βημάτων: την Ανακάλυψη--Discovery, την Πρόσκληση στον οραματισμό-Dreaming, τον Σχεδιασμό-εστίαση-Design και τέλος την Υλο-Delivery.

Ακόμα, η Κ.Σ.Δ. εστιάζει στις εμπειρίες των ανθρώπων που συνδέονται με τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους, στο πώς οραματίζονται μια συνθήκη στην οποία θα καλύπτονται οι εκάστοτε ανάγκες και επιθυμίες τους και στους τρόπους με τους οποίους θα υποστηρίξουν την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν την πραγμάτωση των οραμάτων τους.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση, κέρδισε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών οι οποίες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Συντονίστριες της παρέμβασης ήταν τα στελέχη της «Πρότασης Ζωής», Μπακατσέλου Μαρία – ψυχολόγος και Σωτηροπούλου Δήμητρα – κοινωνική λειτουργός.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση