Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Ημερίδα στον Αλμυρό: «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»
Ημερίδα στον Αλμυρό: «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Ημερίδα στον Αλμυρό: «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Με επιτυχία, στη γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη» από την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Επρόκειτο για μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Χρήστου Τριαντόπουλου, προέδρου της “Σύνθεσις” και διδάκτορος πολιτικής ς και εντάσσεται στον κύκλο διαλόγων «Ο Λόγος στους Νέους. Ο Λόγος στο Μέλλον».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο mητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού συνεχάρη τον κ.Τριαντόπουλο και τη “Σύνθεσις” για την πρωτοβουλία, στάθηκε στις δυσκολίες και στα εμπόδια που αντιμετώπισε το επενδυτικό εγχείρημα της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια, ανέπτυξε το όραμά του για την περιοχή και υπογράμμισε την προσήλωσή του σε αυτό το αναπτυξιακό εγχείρημα με οφέλη για την τοπική , για τους νέους και για τις επόμενες γενιές.

Την ημερίδα, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος και ο πρόεδρος του ΚΕΚ Θ και πρόεδρος ΕΑΕΜ Γεώργιος Σπαθής.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την περιοχή, ενώ το παρών έδωσαν, επίσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «[…] μετά από μία δεκαετία σε ύφεση και σε κρίση, πρέπει κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούμε από το «γιατί» που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια. Από το «γιατί» φτάσαμε ως εδώ. Και οφείλουμε να προσηλωθούμε στο «πώς». Στο «πώς» μπορούμε να βγούμε βιώσιμα από αυτή τη δύσκολη θέση. Στο «πώς» μπορούμε να μπούμε σε μία πορεία ανάπτυξης που θα δημιουργήσει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.

Στο «πώς» θα κάνουμε τη χώρα μας ελκυστική για τους νέους. Πρέπει, λοιπόν, να μιλήσουμε για το «πώς». Και αυτό επιχειρούμε σήμερα, εστιάζοντας σε ένα θέμα που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ευρείας και διατηρήσιμης ανάπτυξης σε μία περιοχή. Σε μία περιοχή όπως ο Αλμυρός και η Μαγνησία γενικότερα […]».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κωνσταντίνος Πανταζώνας, ο οποίος και επικεντρώθηκε στη σημασία που θα έχει για την τοπική οικονομία της περιοχής μία μεγάλη τουριστική επένδυση.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η τοποθέτηση του δημάρχου Αλμυρού Δημητρίου Εσερίδη, ο οποίος επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επιχειρηματικά και επενδυτικά εγχειρήματα στη χώρα μας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, με πρώτο τον αντιπρόεδρο της “Σύνθεσις” Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, ο οποίος επικεντρώθηκε τόσο στη σημασία του τουρισμού για την εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη, όσο και στα διαθέσιμα εργαλεία, για να προωθηθούν τα με επενδυτικά εγχειρήματα και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με τη σειρά του ο διδάκτωρ Τουριστικού Σχεδιασμού και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Σοφοκλής Σκούλτσος, ανέλυσε τις δευτερογενείς επιπτώσεις και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην τοπική οικονομία και παρ.

Στη συνέχεια, η Νάντια Σαμαρά, Marketing and Branding Consultant in Tourism, σημείωσε ότι «[…] η περιοχή έχει όλες τις δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός και να καταστεί προορισμός. Βουνό, θάλασσα, ιστορία, πολιτισμός, τοπική παράδοση, τοπικά προϊόντα είναι όλα πεδία ανάπτυξης τουρισμού. Σημαντική παράμετρος και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η πολιτική βούληση και συνέργεια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα […]».

Τις τοποθετήσεις των εισηγητών ακολούθησε δημόσια συζήτηση για τα οφέλη που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία από μία μεγάλη τουριστική επένδυση, ενώ το σύνολο των παρευρισκομένων αναγνώρισε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας της Σύνθεσις, με τον κ.Τριαντόπουλο να ανακοινώνει ότι επίκεινται αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην περιφέρεια και στη Μαγνησία την επόμενη περίοδο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση