Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Ημερίδα στον Αλμυρό για «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»
Ημερίδα στον Αλμυρό για «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Ημερίδα στον Αλμυρό για «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, με πρωτοβουλία του προέδρου της  Χρήστου Τριαντόπουλου, προχωρά σε μία σειρά διαλόγων στην ελληνική περιφέρεια για την ανάδειξη, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κρίσιμων ζητημάτων για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, εντάσσοντάς την στον ευρύτερο κύκλο εκδηλώσεων της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις υπό τον τίτλο «Ο λόγος στους Νέους. Ο λόγος στο Μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις και η Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού συνδιοργανώνουν στον Αλμυρό, την Παρασκευή, 1 Ιουνίου στις 20:30, και, ειδικότερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, ημερίδα με θέμα «Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

 

Κατά την θα τοποθετηθούν, αρχικά, ο κ. Τριαντόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας και πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, και ο  Κώστας Πανταζώνας, επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και θα ακολουθήσουν με εισηγήσεις τους ο  Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, στέλεχος Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, η   Νάντια Σαμαρά, Marketing and Branding Consultant in Tourism, και ο Σοφοκλής Σκούλτσος, διδάκτωρ Τουριστικού Σχεδιασμού και Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

20:30 | Έναρξη και Συντονισμός

Χρήστος Τριαντόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας & πρόεδρος Σύνθεσις

20:40 | Εισαγωγική Τοποθέτηση

Κώστας Πανταζώνας, πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

20:50 | Εισηγήσεις

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, στέλεχος Επενδύσεων & Αντιπρόεδρος Σύνθεσις

Νάντια Σαμαρά, Marketing & Branding Consultant in Tourism

Σοφοκλής Σκούλτσος, διδάκτωρ Τουρισμού & Μέλος ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

21:30 | Δημόσια συζήτηση και τοποθετήσεις φορέων

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις αποτελεί μία προσπάθεια ουσιώδους αλληλεπίδρασης πολιτών από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων που δύναται να επιτευχθεί και να προκύψει μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στο δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό χώρο του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φάσματος. Η στόχευση είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος διαλόγου ώστε να προβάλλονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, εντός της κοινότητας αλλά και εκτός αυτής, με διάθεση σύνθεσης, σε μία στιγμή που η κοινωνία παρουσιάζει τάσεις αποσύνθεσης και ενίσχυσης των άκρων. Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα με μία σειρά άλλες δράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, προχωρά σε ένα κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Ο λόγος στους Νέους. Ο λόγος στο Μέλλον», σημαντικό μέρος του οποίου είναι οι διάλογοι για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Πληροφορίες για τους Συμμετέχοντες

 

 Ο Χρήστος Τριαντόπουλος

είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και κατάγεται από τη Νέα Αγχίαλο . Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε τον διδακτορικό τίτλο σπουδών του πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στο University of Sussex, ως visiting research fellow, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (2015) και θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη στο (2016). Διδάσκει οικονομικά και δημόσια οικονομικά στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο ς και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Τέλος, είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

κατέχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ς και Δίπλωμα M.Sc. in Operational Research (Επιχειρησιακή Έρευνα) από το London School of Economics (LSE). Τα τελευταία δεκατρία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά με το σχεδιασμό, την εφαρμογή, και προώθηση επενδύσεων και επενδυτικών πολιτικών. Επιπλέον έχει διατελέσει Σύμβουλος στα Υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών και μέλος ΔΣ Οργανισμών, Εταιρειών και Επιτροπών. Τέλος, είναι συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

Η Νάντια Σαμαρά

έχει σπουδές στην Ιστορία, Κοινωνιολογία & στο Digital Marketing και ενώ έχει εργαστεί για χρόνια στην έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη στο χώρο του πολιτιστικού τουρισμού και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο του τουρισμού και ειδικότερα στο Marketing & Branding.

 Ο Σοφοκλής Σκούλτσος

είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης και του Τουρισμού με ειδίκευση στον Τουριστικό Σχεδιασμό και στη Διαχείριση Εκδηλώσεων. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα  τη Χίο και στο Μεταπτυχιακό Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό του ΤΕΙ Αθήνας. Επιπλέον, υπήρξε επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης για 2 συναπτά έτη στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας, Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων. Επίσης, συνεργάζεται και με ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (από το 2007) και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση