Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό
Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό

Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό

Την 1η Αυγούστου 2016, ημέρ Δευτέρ και 13:00 , θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού, σχετικά με την προωθούμενη, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων μορφολογικών κανόνων ς, στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων.

Στόχος των μελετών του ΥΠΕΚΑ, που αφορούν στα ανωτέρω Προεδρικά Διατάγματα, είναι η καταγραφή, συμπλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου ς κυρίως για την κατοικία με ειδικούς μορφολογικούς κανόνες.

Το εν λόγω έργο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον υπόλοιπο χωρικό σχεδιασμό και προτίθεται να συμβάλλει «στην οργάνωση του χώρου και στην αναβάθμιση της εικόνας των οικισμών μέσω της μορφολογίας της δόμησης, που θα εντάσσεται στο τοπίο και στην παράδοση χωρίς να παρεμποδίζει την αρχιτεκτονική δημιουργικότητα».

Τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και τα σχετικά κείμενα και οι αντίστοιχοι χάρτες που αφορούν στη μελέτη Μορφολογικών Κανόνων για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypeka.gr/ Χωροταξία και Αστικό Περιβάλλον/ Σύγχρονη και Παραδοσιακή : Πρόγραμμα Εκπόνησης Μελετών.

Kαλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος δημότης , να παρευρεθεί στην ανωτέρω ενημερωτική ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να διατυπώσουν απόψεις και τυχόν για ένα ζήτημα, που μπορεί να δημιουργήσει προτα ως προς την περεταίρω των οικισμών της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση