Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό
Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό

Ημερίδα για κανόνες δόμησης στον Αλμυρό

Την 1η Αυγούστου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 , θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού, ενημέρωση σχετικά με την προωθούμενη, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων μορφολογικών κανόνων δόμησης, στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων.

Στόχος των μελετών του ΥΠΕΚΑ, που αφορούν στα ανωτέρω Προεδρικά Διατάγματα, είναι η καταγραφή, συμπλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου δόμησης κυρίως για την με ειδικούς μορφολογικούς κανόνες.

Το εν λόγω έργο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον υπόλοιπο χωρικό σχεδιασμό και προτίθεται να συμβάλλει «στην οργάνωση του χώρου και στην αναβάθμιση της εικόνας των οικισμών μέσω της μορφολογίας της δόμησης, που θα εντάσσεται στο τοπίο και στην χωρίς να παρεμποδίζει την δημιουργικότητα».

Τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και τα σχετικά κείμενα και οι αντίστοιχοι χάρτες που αφορούν στη μελέτη Μορφολογικών Κανόνων για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.ypeka.gr/ Χωροταξία και Αστικό Περιβάλλον/ Σύγχρονη και Παραδοσιακή : Πρόγραμμα Εκπόνησης Μελετών.

Kαλούνται όλοι οι φορείς, οι , καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος δημότης , να παρευρεθεί στην ανωτέρω ενημερωτική ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να διατυπώσουν απόψεις και τυχόν ενστάσεις για ένα ζήτημα, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ως προς την περεταίρω ανάπτυξη των οικισμών της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #γατάκι απεγκλώβισαν πυροσβέστες σε καφετέρια στον Αγ. Γεώργιο Φερών #γατάκι - https://t.co/m3iGUkWSeY -

  • Νεαροί οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα στο Βελεστίνο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/DXD22BcUps -

  • Βελτιώνονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου Σούρπης, Ευξεινούπολης, Πλατάνου και Άνω Γατζέας - https://t.co/5q5KDJB7aA… -

"Αλιεύοντας" την είδηση