Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Ημερίδα για το “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων” έγινε στον Αλμυρό
Ημερίδα για το “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων” έγινε στον Αλμυρό

Ημερίδα για το “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων” έγινε στον Αλμυρό

Ενημερωτική ημερίδα όσον αφορά το “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων”  πραγματοποίησε η Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Αλμυρού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας , στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλμυρού, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής και παρουσιαστής ήταν ο  Φλιτρής Ιωάννης (Ενεργειακός φυσικός, ερευνητής –μελετητής), ο οποίος παρουσίασε την διαδικασία εγγραφής των επιχειρήσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και ανέλυσε το διαθέσιμο εγχειρίδιο του Μητρώου.

Αναλύθηκε ο όρος «απόβλητο», παρουσιάστηκε η σχετική Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Η νομοθεσία ισχύει από το 2012 και η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσες επιχειρήσεις υπόκεινται στις σχετικές ΚΥΑ. Για την εγγραφή των επιχειρήσεων δόθηκε παράταση έως 30 Μαρτίου 2017, κατόπιν ενεργειών της ΓΣΕΒΕΕ και απόφασης του Υπουργείου.

Η διαδικασία αποκωδικοποιήθηκε και επεξηγήθηκε με μια σειρά παραδειγμάτων και κατόπιν απαντήσεων που δόθηκαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Για περαιτέρω διευκρινήσεις θα τεθούν ερωτήματα στο Υπουργείο και θα δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Βιοτεχνών Αλμυρού Πανταζώνας Κωνσταντίνος καθώς και άλλα μέλη της Ένωσης, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος  Τσιάμης Γεώργιος. Επίσης, παρευρέθηκαν από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας ο πρόεδρος  Πλαστάρας Τρύφων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος  Λαλίτσας Ευάγγελος, ο ταμίας  Πιλάτος Αχιλλέας, μέλος του ΔΣ  Γκάλιος Γεώργιος  καθώς και ο αντιρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας  Πελεκούδας Κωνσταντίνος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αρνητικά τα rapid-test σε Νέα Αγχίαλο και Α' ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/NetofhiBQC -

  • Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τους επαγγελματίες Πρακτορείων ΟΠΑΠ Μαγνησίας - https://t.co/WR1ViwoO7F -

  • Συνελήφθη για καταδικαστική απόφαση στο Βόλο - https://t.co/LBBgn4zgGo -

"Αλιεύοντας" την είδηση