Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Γιορτή για τα Μουσεία στον Δήμο Αλμυρού
Γιορτή για τα Μουσεία στον Δήμο Αλμυρού

Γιορτή για τα Μουσεία στον Δήμο Αλμυρού

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλμυρού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο Δήμος Αλμυρού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων συνδιοργανώνουν την Γιορτή για τα Μουσεία, που θα πραγματοποιηθεί στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής του Αλμυρού στις 15 Μαΐου 2017, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Η γιορτή θα λάβει μέρος στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Αλμυρού, όπου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση διάρκειας μιάμισης ώρας στα εκθέματα του Μουσείου και στην συνέχεια συναυλία με χορωδίες στον αύλειο χώρο του παλιού Γυμνασίου Αλμυρού έναντι του Μουσείου, αφιερωμένη στον «Α-θέατο κόσμο των γυναικών στην Αρχαιότητα».

Παράλληλα το Μουσείο Θαλάσσης στο Αχίλλειο και το Λαογραφικό Μουσείο Κτηνοτροφικής Ζωής της Ανάβρας θα είναι ανοικτά στο κοινό από 15-17 Μαΐου τις πρωινές ώρες. Επίσης θα σταλεί πρόσκληση σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού για επίσκεψη των μαθητών στα μουσεία.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρεια τους, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, έστω και αν αυτές δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού, του αρχαιολογικού και του περιβαλλοντικού τοπικού πλούτου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση