Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τις λίμνες «Ζερέλια»
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τις λίμνες «Ζερέλια»

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για τις λίμνες «Ζερέλια»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τις . Ένας από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς, εκπαιδευτικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος. Πρόκειται για δύο ολοστρόγγυλες λίμνες που απέχουν 250 μέτρα η μία από την άλλη. Η ιδιαιτερότητα των λιμνών αυτών οφείλεται στη μετεωριτική τους προέλευση (λίμνες μάαρ, οι μόνες αυτού του τύπου που απαντώνται στην Ελλάδα) και στο αρχαιολογικό ενδιαφέρον του χώρου.

        Το 2013 οι λίμνες Ζερέλια  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Ανάδειξη, προστασία κι αξιοποίηση της περιοχής «Λίμνες Ζερέλια» (Δ. Αλμυρού)”. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,5 εκατ. , αλλά τελικά κόστισε εν μέσω κρίσεως 3.000.000 , προβάλλεται ιδιαίτερα το φυσικό κάλλος των λιμνών και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει ήπιες δραστηριότητες αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαιδεύσεως.

          Συγκεκριμένα στην περιοχή των λιμνών υπάρχει πλέον διώροφο κτίριο Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως, χώρος σταθμεύσεως, κιόσκι πληροφορήσεως, θέατρο για ξεναγήσεις, διαδρομές με ξύλινα παρατηρητήρια, παγκάκια και κιόσκια για τη μελέτη της πανίδας. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως ο μελλοντικός επισκέπτης θα συναντά εκθεσιακό χώρο και αίθουσα προβολών. Στον δεύτερο, θα μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα στο αναψυκτήριο, όπου  θα λειτουργεί παράλληλα το γραφείο διοικήσεως. Στο υπόγειο θα λειτουργούν παράλληλα εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τη φιλοξενία και την προβολή των ευρημάτων της Mαγούλας.

        Ωστόσο η πραγματικότητα μόνο ευοίωνη δεν είναι για την λειτουργία του Κέντρου Πληροφορήσεως των Λιμνών Ζαρέλια. Ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με μία εικόνα πλήρους εγκαταλείψεως αυτού του μοναδικού περιβαλλοντικού, ιστορικού και γεωλογικού έργου.

        Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσεως και με την ανάγκη να αναπτυχθεί τουριστικά περισσότερο από ποτέ ο Νομός που μαστίζεται από την ανεργία, δημιουργούνται δικαιολογημένα αισθήματα αγανακτήσεως από τους φορολογούμενους , καθώς από το υστέρημα τους κατασκεύασαν  ένα τέτοιο σπουδαίο έργο με ένα σημαντικό κόστος, αλλά το Κράτος και οι αρμόδιες τοπικές αρχές δεν φροντίζουν να λάβουν όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για να καταστεί αυτό το έργο βιώσιμο και χρήσιμο για την κοινωνία εν γένει.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής ρωτά τα αρμόδια υπουργεία αν θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Κέντρο Πληροφορήσεως των λιμνών Ζαρέλια στον Νομό Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση