Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Έργο αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού
Έργο αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού

Έργο αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Αλμυρού

Προχωρά η Περιφέρει Θεσσλίας, συνολικού προϋπολογισμού 660.000 ευρώ

Ένα νέο έργο αγροτικής οδοποιίας που θα συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αλμυρού εισέρχεται σε φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου και ο συνολικός του ανέρχεται στα 659.515 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας τόνισε τα εξής: «Εργαζόμαστε καθημερινά συμβάλλοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής. Με πράξεις και έργα, όχι με λόγια. Γιατί τα έργα είναι τα μόνα που λένε πάντα την αλήθεια.

Με και συνέργεια με το Δήμο Αλμυρού χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών και των προϊόντων τους. Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε βελτίωσης της προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου Αλμυρού και ειδικότερα σε παρεμβάσεις στο υφιστάμενο αγροτικό και συγκεκριμένα:

1. Βελτίωση οδού πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που ενώνει τις λίμνες Ζερέλια με την Ευξεινούπολη συνολικού μήκους περίπου 3500 m στη Δ.Κ. Αλμυρού

2. Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση Μαγγανίτσα Τ.Κ. Πλατάνου συνολικού μήκους περίπου 2500 m

3. Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση Καζάρμα – Αλάη Δ.Κ. Σούρπης συνολικού μήκους περίπου 3700 m

Η τυπική διατομή της οδού, κατηγορίας ζ2 κατά ΟΜ, συμβατή με την κατηγοριοποίηση της οδού (AV) διαμορφώνεται ως εξής:

• Τοποθετείται ως υπόβαση θραυστό αμμοχάλικο πάχους 10 cm κατά την πρότυπη τεχνική προδιαγραφή Ο-150

• Στη συνέχεια κατασκευάζεται βάση οδοστρωσίας Ο-155 πάχους 10 cm

• Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και

• Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με θραυστά αδρανή υλικά τύπου λατομείου ΑΣ 125 πάχους 5 cm συνολικά.

Η οδός που προβλέπεται είναι διπλής κατεύθυνσης με πλάτος ίσο με 2.50 m ανά κατεύθυνση, στο οποίο προστίθεται λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0.25 m με συνολικό πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση 2.75 m και ολικό πλάτος ενιαίου οδοστρώματος κυκλοφορίας 5.50 m.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση