Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού
Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού

Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού

58χρονη συνοδός απορριμματοφόρου χτύπησε στο κεφάλι

Στην εντατική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται η 58χρονη υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, που τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών με το απορριμματοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Η έχει οίδημα στον εγκέφαλο και προς το παρόν δεν απαιτείται χειρουργείο και κάθε μέρα επανεκτιμάται η κατάστασή της.

Η 58χρονη υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας και συνοδός απορριμματοφόρου στο Δήμο Αλμυρού, τραυματίστηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στην Ευξεινούπολη και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλουγια επιπλέον εξετάσεις.

Η εργαζόμενη γλίστρησε και έπεσε ενώ το απορριμματοφόρο βρισκόταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, ωστόσο είχε τις αισθήσεις της.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλμυρού Κώστας Νικοβιώτης, που πήγε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η εργαζόμενη υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πιθανόν ελαφράς μορφής και αναμένεται να διανυκτερεύσει στο Νοσοκομείο, ώστε οι γιατροί να παρακολουθήσουν την κατάστασή της.

Aνακοίνωση – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων

Mε αφορμή το πρόσφατο σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Δήμο Αλμυρού καταγγέλλουμε κάθε υπεύθυνο που οδήγησε μια εργαζόμενη στο να κινδυνεύει η της, πιθανώς εξαιτίας παραλείψεων και πλημμελειών.

Τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολλά, εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα,έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ΜΑΠ και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες (χαλασμένα και μη νόμιμα οχήματα, ελείψεις κτιριακών υποδομών, κ.λπ.) να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας.

Τέλος ευχόμαστε το ατύχημα της συναδέλφου να είναι το τελευταίο καθώς και τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση