Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Έργα και δράσεις στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού
Έργα και δράσεις στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού

Έργα και δράσεις στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού

Στον απολογισμό πεπραγμένων της διετίας 2017-18 της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού,προχώρησε ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης στο Δημαρχείο, παρουσιάζοντας τη λίστα 33 έργων που έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους ή δρομολογήθηκαν να γίνουν.

Ο ίδιος είπε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη για την οικονομική διαχείριση του Δήμου, τονίζοντας ότι διατήρησε τη μείωση των δημοτικών τελών καθαρισμού και φωτισμού, τόσο στις κατοικίες και τα καταστήματα, όσο και στις επιχειρήσεις καθώς και το τέλος των κοινοχρήστων χώρων στο 1 € το τ.μ. και διατήρησε τις εμπιστοσύνης τόσο με τους προμηθευτές και τους αναδόχους των έργων όσο και με όλους τους πολίτες.

Επίσης υπογράμμισε ότι η Δ.Α. σχεδίασε και υπέβαλε προτάσεις υλοποίησης έργων υποδομής, εκτέλεσε σημαντικά έργα για το Δήμο, στήριξε τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ο Δημ. Εσερίδης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του: αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι «επί τεσσεράμισι χρόνια δουλέψαμε με πολλή εργασία και ήθος, για να πάμε το Δήμο μπροστά».

Επίσης παρουσίασε τα έργα που είτε έχουν ήδη ξεκινήσει, είτε έχουν δρομολογηθεί:
1. Η ανάπλαση των εισόδων της πόλης του Αλμυρού: Έχει υποβληθεί πρόταση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.800.000 €.
2. Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού που αφορά στην αναβάθμιση των καταστημάτων του Αλμυρού και του κέντρου της πόλης, με προϋπολογισμό 1.800.000 €. Υποβλήθηκε πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Λίγοι δήμοι κατάφεραν να υποβάλλουν πρόταση.
3. Η ανάπλαση του πάρκου στα Πλατάνια στον Αλμυρό με την κατασκευή ανοιχτού αμφιθεάτρου και προϋπολογισμό 430.000 €.
4. Η δημιουργία ενός Κέντρου για τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους στην με προϋπολογισμό 1.200.000 € για το οποίο έχει υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
5. Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην , με προϋπολογισμό 1.177.000 € για το οποίο υποβλήθηκε πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
6. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τον Ενιπέα, με προϋπολογισμό 1.130.000 € που υποβλήθηκε επίσης στο Υπουργείο Εσωτερικών.
7. Η ανάπλαση του αλσυλλίου στον Πλάτανο και η ανάπλαση της πλατείας στην Ευξεινούπολημε συνολικό προϋπολογισμό 600.000 € που έχουν εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.
8. Η επισκευή και η συντήρηση σχολικών κτιρίων, με προϋπολογισμό 220.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από τακτικά έσοδα του Δήμου και το οποίο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
9. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ζηρέλια, του δρόμου στη Μαγγανίτσα Πλατάνου και του δρόμου στη θέση «Αμπέλια» Σούρπης, με προϋπολογισμό 1.094.000 € που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
10. Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ς, με προϋπολογισμό 4.300.000 € που χρηματοδοτείται επίσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του.
11. Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού – Ευξεινούπολης που είναι από αμίαντο, με προϋπολογισμό 1.140.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
12. Η συντήρηση αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο Αλμυρού, με συνολικό προϋπολογισμό 620.000 €, που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και Τακτικά έσοδα του Δήμου, έργο που εκτελείται.
13. Η κατασκευή σκεπαστής λαϊκής αγοράς στον Αλμυρό, με προϋπολογισμό 1.300.000 € που χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου, έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
14. Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στους Κωφούς που είναι από αμίαντο και πεπαλαιωμένο, με προϋπολογισμό 155.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από έσοδα της ΔΕΥΑΑΛ, έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
15. Η κατασκευή νέου 1ου νηπιαγωγείου στον Αλμυρό, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Μελάς» και Τακτικά Έσοδα του Δήμου, που πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα.
16. Η κατασκευή νέου 5ου νηπιαγωγείου στον Αλμυρό, με προϋπολογισμό 1.000.000 €, έργο που είναι ώριμο για να υποβληθεί πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
17. Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ευξεινούπολη, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 1.955.000 € που εκτελείται.
18. Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στη Σούρπη και στην Αγία Τριάδα, με προϋπολογισμό 5.250.000 € και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που εκτελείται.
19. Η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού, με προϋπολογισμό 300.000 € που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και σχεδόν ολοκληρώνεται.
20. Η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Σούρπης, με προϋπολογισμό 250.000 € που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει ολοκληρωθεί.
21. Η ανέγερση του νηπιαγωγείου Σούρπης, με προϋπολογισμό 510.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και από Τακτικά Έσοδα του Δήμου και υλοποιείται.
22. Η συντήρηση αγροτικών οδών για την πυροπροστασία του Δήμου, με συνολικό προϋπολογισμό 162.000 € που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ Πυροπροστασία και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και έχει ολοκληρωθεί.
23. Η επισκευή σχολικών κτιρίων στις Δημοτικές Ενότητες Σούρπης και Πτελεού, με προϋπολογισμό 65.000 € που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ Σχολείων και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και έχει ολοκληρωθεί.
24. Η πλακόστρωση σε πεζοδρόμου και πεζοδρόμια του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης, με προϋπολογισμό 60.000 € που χρηματοδοτήθηκε από Τακτικά Έσοδα του Δήμου και έχει ολοκληρωθεί.
25. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου ηές Σούρπης – Αγία Μαρίνα Πτελεού, με προϋπολογισμό 1.500.000 € και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα υποβληθεί πρόταση προς χρηματοδότηση.
26. Η εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας για δημοτικά και σχολικά κτίρια, με προϋπολογισμό 60.000 € που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και η οποία έχει ολοκληρωθεί.
27. Η εκπόνηση μελέτης για το 5ο ηπιαγωγείο Αλμυρού, με προϋπολογισμό 44.000 € που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και Τακτικά Έσοδα του Δήμου και η οποία έχει ολοκληρωθεί.
28. Η κατασκευή παιδικών χαρών, με προϋπολογισμό 240.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από Τακτικά έσοδα του Δήμου και πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί.
29. Η προμήθεια μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, με προϋπολογισμό 274.000 € που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από Τακτικά Έσοδα του Δήμου και πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί.
30. Η αντικατάσταση λαμπτήρων οδοφωτισμού σε όλο το Δήμο, με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 € που χρηματοδοτήθηκε από Τακτικά Έσοδα του Δήμου. Το μεγαλύτερο τμήμα του έχει ολοκληρωθεί.
31. Η προμήθεια οχτώ υπόγειων κάδων για τους παραθαλάσσιους οικισμούς του Αχιλλείου, του Πτελεού και της Αμαλιάπολης, με χρηματοδότηση 100.000 € από τακτικά έσοδα του Δήμου, που έχει επίσης ολοκληρωθεί.
32. Η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος», με προϋπολογισμό 30.000 €, χρηματοδότηση από Τακτικά Έσοδα του Δήμου, που έχει ολοκληρωθεί.
33. Η διαμόρφωση κοινόχρηστης οδού Σούρπης – Αγίας Τριάδας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 65.000 € με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, δημοπρατήθηκε και αναμένεται η συμβασιοποίησή του. Το έργο προτάθηκε για την ασφαλέστερη κίνηση των πολιτών.

Οι άλλοι άξονες πολιτικής

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι άλλος βασικός άξονας πολιτικής ήταν η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα συνεχίζουν τη λειτουργία τους, ενώ ο Δήμος Αλμυρού, συμμετέχει σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το «Πρόγραμμα Βασικής Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους» και το πρόγραμμα για τη «Στέγαση και Επανένταξη αστέγων», κάνοντας τη βέλτιστη δυνατή χρήση προσφερόμενων πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Σημαντικό άξονα πολιτικής χαρακτήρισε ο δήμαρχος την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Στη βάση αυτή ολοκληρώθηκε η σύνταξη του Τουριστικού εντύπου του Δήμου Αλμυρού, ενός συνοπτικού οδηγού, ο οποίος περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία, που καθιστούν της περιοχή ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό δημοτών και αξίζει να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό.
Επιπλέον τόνισε ότι υλοποιείται υπηρεσία με σκοπό την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου του Δήμου Αλμυρού και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά, δημοτική αρχή εξετάζει την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου με στόχο την τουριστική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την ενίσχυση των επαγγελματικών ομάδων που ασχολούνται με τη θάλασσα.

Αναπτυξιακή
Ο κ. Εσερίδης επισήμανε ότι «σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε και προχωρούμε μια αναπτυξιακή του Δήμου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2014-2019 και του αντίστοιχου Επιχειρησιακού Προγράμματος:
– Με καθημερινή παρουσία
– Με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων
– Με προτεραιότητα στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση του πολίτη
– Με βελτίωση των όρων άσκησης του δημοτικού έργου
– Με την ενίσχυση του ρόλου των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, της διαδημοτικής συνεργασίας και της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Υπουργεία».

Κλείνοντας διαβεβαίωσε πως με γνώμονα τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό, με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον πολίτη, με στοχευμένες , με μεθοδικότητα και συλλογικότητα και έχοντας ως επίκεντρο τον δοκιμαζόμενο πολίτη «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να δούμε την περιοχή μας ακόμη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη και πιο λειτουργική».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση