Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΑΛΜΥΡΟΣ » Έργα 1,7 εκατ. ευρώ στις δύο γέφυρες του Ξηριά σε Αλμυρό και Αϊδίνι
Έργα 1,7 εκατ. ευρώ  στις  δύο γέφυρες του  Ξηριά  σε Αλμυρό και Αϊδίνι

Έργα 1,7 εκατ. ευρώ στις δύο γέφυρες του Ξηριά σε Αλμυρό και Αϊδίνι

Ξεκινά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια η συντήρηση και η αποκατάσταση των δυο γεφυρών του Ξηριά σε και Αϊδίνι. Ο Περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το της Περιφέρειας. Το έργο περιλαμβάνει την ενίσχυση της γέφυρας στην έξοδο της πόλης του Αλμυρού στην οδό Αλμυρού-Πτελεού καθώς και της γέφυρας επί της οδού Μικροθηβών – Αλμυρού, στη θέση του οικισμού Αϊδίνι.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, υπογράψαμε τη σύμβαση για την αποκατάσταση και συντήρηση των δυο γεφυρών του Ξηριά σε και Αϊδίνι» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. « Με σύμμαχο τη φύση τα μας προστατεύουν ανθρώπους, και το περιβάλλον, συντηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο .

Τα έργα αποκατάστασης στον Ξηριά Αλμυρού
Τα προβλεπόμενα έργα αποκατάστασης αφορούν:
α) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στα όρια της κοίτης για την διαφύλαξη και αποκατάσταση των παρόδιων οδών.
β) Ανακατασκευή των χαλινών ανάντη και κατάντη της γέφυρας με οπλισμένο σκυρόδεμα.
γ) Κατασκευή μικροπασσάλων διατομής D=0.35m περιμετρικά των θεμελίων της παλαιάς γέφυρας με ταυτόχρονη κατασκευή κεφαλόδεσμων.
δ) Έργα διευθέτησης και ομαλοποίησης της κοίτης στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευές:
-Επιχώσεων με θραυστά και κοκκώδη υλικά
-Κατασκευή αναβαθμών με στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος
-Κατασκευή κοιτόστρωσης στον πυθμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
ε) Κατασκευή συμπληρωματικών προστατευτικών έργων των πρανών με συρματοκιβώτια
Νέο τεχνικό στον οικισμό Αϊδίνι
Στο Αϊδίνι, προβλέπεται η κατασκευή νέου τεχνικού, δίπλα (παράλληλα) προς το υπάρχον παλαιό θολωτό τεχνικό πλάτους 3.0m λόγω ανεπάρκειας του υφιστάμενου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και το υφιστάμενο τεχνικό με κατασκευή νέας πλάκας καταστρώματος εδραζόμενη σε φρεατοπασσάλους αμφίπλευρα του ανοίγματος. Συμπληρωματικό έργο θεωρείται η αποκατάσταση οδοστρώματος, και σήμανση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση